Nogsteeds geen harde aanpak inzake social distance bij Chotelal

Dagelijks staan honderden mensen in lange rijen bij de zaak van de ondernemer Chotelal om goedkoper basis goederen te kunnen kopen. De mensen staan heel dicht op elkaar, waardoor de 2 meter social distance maatregel niet in acht wordt genomen. De overheid is er tot nu toe niet erin geslaagd, om te voorkomen dat de mensen in de rij bij Chotelal, te dicht op elkaar staan. Terwijl er ‘s avonds hard opgetreden wordt tegen personen, die zich niet houden aan de avondklok. Velen vragen zich af, of de avondklok wel toepasselijk is, als er selectief wordt opgetreden tegen overtreders van de maatregelen. Districtscommissaris van het commissariaat Paramaribo-Noordoost, Mike Nerkust, schoof reeds een deel van de overheidsverantwoordelijkheid van zich af.

“De mensen die urenlang dicht op elkaar in de rij staan om goedkopere levensmiddelen te kopen bij firma B. Chotelal, hebben een eigen verantwoordelijkheid wanneer het gaat om de COVID-19-kwestie”, aldus Nerkust. Hij gaf tijdens de dagelijkse COVID-19-persconferentie aan, dat hij wederom via zijn collega van commissariaat Paramaribo-Zuidwest met de ondernemer zal afstemmen, zodat de maatregelen aangescherpt worden.

Volgens Nerkust zullen de mensen er opnieuw op geattendeerd worden,  dat er een stukje eigen verantwoordelijkheid bij komt kijken, om zoveel mogelijk de verdere verspreiding van COVID-19 in te dammen. Hij benadrukte, dat het aspect van personen die in grote getalen, bij elkaar staan zonder “social distancing” in acht te nemen, ook een bezorgdheid is van de regering. Nerkust verklaarde, ook de mensen te begrijpen, die daar in de rij gaan staan om goedkope levensmiddelen te kopen. “We moeten gezamenlijk eraan gaan werken”, zegt hij.

Nerkust stelde ook, dat de situatie zich niet alleen voordoet bij firma B. Chotelal. Een soortgelijke doet zich ook voor bij onder andere Combé markt, Lin Supermarkt, Choi’s en Best Mart. “Er moet meer gedaan worden aan de voorlichting. Het kan ook liggen aan het feit, dat de mensen onwetend zijn en daarom de situatie niet serieus genoeg nemen”, stelde de districtscommissaris.

Tot slot stelde Nerkust , dat de media meer tijd moet besteden om de mensen in de lange rijen bewust te maken en zich te houden aan de maatregelen. Dat kan tot gevolg hebben, dat de mensen er meer aandacht aan zullen besteden en het zal voor de politie, de bestuursdiensten en anderen om de mensen te begeleiden om juist te handelen, een ondersteuning betekenen.

More
articles