Bond ‘s Lands Hospitaal dreigt werk neer te leggen

Het personeel van het ’s Lands Hospitaal dreigt in actie te gaan. Bondsvoorzitter van’s Lands, Imro Edam heeft het personeel opgeroepen, zich massaal ziek te melden en in zelfquarantaine te gaan. Volgens Edam is het personeel niet veilig, voor wat betreft het coronavirus. Tegenover een lokaal medium zegt Edam, dat zonder dat het ziekenhuis er klaar voor is, er Covid-19 patiënten worden opgevangen. Ook deelde Edam aan het personeel mede, dat er ook een verschil van mening hierover was tussen het ministerie van Volksgezondheid en de specialisten. Naast de persoonlijke veiligheid van het personeel, zijn er nog andere zaken die hier spelen. Ook wordt vernomen, dat het salaris ook nog niet is uitbetaald inclusief een twk.

Ook zouden de werkers nog een prestatietoelage moeten krijgen.

Wat de persoonlijke veiligheid betreft, is de algemeen directeur Dayasankar Mathoera van ’s Lands Hospitaal van mening, dat men niet een heel ziekenhuis moet ontruimen, voordat een Covid-19 patiënt, geïsoleerd opgevangen kan worden. “De mensen zijn op een locatie ondergebracht, die volledig afgescheiden is van de rest van de zorgfaciliteiten”, zegt Mathoera. Zij zegt, dat net als in de andere ziekenhuizen, de mensen ook worden gescreend bij de ingang. Bij de Covid-ruimte wordt er volgens protocollen en richtlijnen van de infectiologen gewerkt en gelden er PPE en hygiëne voorschriften. “Niemand mag zich naar die locatie begeven, alleen de verpleging die daar dienst doet en de behandelende artsen”, aldus Mathoera.

Tot slot zegt Mathoera, dat het hospitaal continu de veiligheid in de gaten houdt. Ook het behandelteam gaat steeds over de behandelprotocollen heen. “Uiteraard kunnen anderen ook daaromtrent een mening hebben, maar dat los je op, door middel van dialoog en overleg,” stelt Mathoera.  Om 12.00 uur is er besloten dat het personeel zijn werk zal neerleggen, als alles naar wens verloopt,  worden de salarissen en de twk spoedig  gestort.

More
articles