March 30, 2020


Burgers tarten de lock down


March 30, 2020

De politie heeft gisterenavond op diverse locaties hard moeten optreden tegen burgers, die de lock down doelbewust wensten te tarten. De lock down die gisteravond om 20.00 uur inging, is echter niet overal rustig verlopen. Jongeren hebben zich vooral niet aan het verbod gehouden en bevonden zich toch op straat. Op een aantal filmpjes op sociale media, is te zien hoe jongeren de politie provoceerden. De politie was hierdoor genoodzaakt hard op te treden en was zelfs op bepaalde plekken genoodzaakt waarschuwingsschoten te lossen. Een aantal mensen werd overgebracht naar de verschillende bureaus om daar de avond door te brengen. Burgers die zonder een grondige reden na 20.00u toch nog op straat waren, werden na een ernstige waarschuwing gesommeerd om via de kortst mogelijke route naar huis of plaats van bestemming te gaan. Op veel andere plekken in het land waren de straten verlaten en stil. In Paramaribo-Noord en diverse districten was het eveneens rustig. Veel politieagenten, ondersteund door militairen, waren op straat. Er werd met zwaailichten en loeiende sirenes gereden. Ook auto’s, bromfietsers en fietsers waren op een bepaalde plek op straat. De politie heeft zich gepatrouilleerd in diverse wijken van Paramaribo. Het Korps Politie Suriname had eerder aangekondigd te zullen optreden tegen mensen die op of langs de openbare weg zouden zijn na 20.00 uur. De overtreders van de partiële lock down zullen worden overgebracht naar een politielocatie, waar zij tot en met zes uur in de ochtend moeten blijven. De overtreder zal worden onderworpen aan een veiligheidsfouillering, alvorens deze wordt overgebracht naar de politielocatie. Ondanks alle voorlichting en dramatische beelden uit het buitenland, blijken velen de ernst van deze zaak nog niet te hebben ingezien. De president Desiré Bouterse heeft een partiële lock down afgekondigd in Suriname. Dit in het kader van de huidige Covid-19 situatie in ons land. De lock down van 14 dagen is bedoeld om de verspreiding van Covid-19 te voorkomen. Verschillende landen hebben maatregelen genomen om de verspreiding van het zeer besmettelijke virus, tegen te gaan.

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249