Reizen naar en van Nickerie zwaar beperkt

Vanaf 00:00uur tot 06:00 uur zal er geen verkeer van en naar het district Nickerie worden toegelaten. Dit deelde de coördinator van het Nationaal Coördinatie Centrum Rampenbeheersing (NCCR) Kolonel Jerry Slijngaard, gisteren mee tijdens de dagelijkse Covid-19 vergadering. De regering is overgegaan tot deze maatregel, nadat er een aantal meldingen op de grensrivieren was. Deze maatregel is genomen om de veiligheid, beter te kunnen garanderen. Deze regelgeving is al reeds ingesteld voor de grensposten te Albina.De regering doet de oproep geen illegalen binnen te halen in Suriname, of eraan mee te werken. Zo kan er ziekte in Suriname binnengehaald worden. “Maatregelen zijn ingelast om de veiligheidsgarantie te vergroten. Extra controleposten zijn ingesteld bij de grenzen”, aldus Slijngaard. Nog meer extra controleplaatsen zullen worden ingesteld. In het Westen (Nickerie) is de taskforce al bezig afspraken te maken, om het illegale personenverkeer te stoppen. Transport van levensmiddelen vindt normaal plaats. Uitzonderingen moeten afgestemd worden met de commandant van het Nationaal Leger in Nickerie. In het Zuiden worden er posten ingericht om het verkeer vanuit dat gebied te controleren. Het personenverkeer van en naar het binnenland is per 24 maart 2020 stopgezet, maar er zijn wel wat uitzonderingen. Op alle regels zijn er uitzonderingen in noodsituaties. Slijngaard zei dat er contact opgenomen moet worden door transporteurs van levensmiddelen met de districtscommissarissen. Getracht moet worden goederen buiten de uren van de lockdown te vervoeren. Er zullen ook extra controleplaatsen zijn, waarbij ook de temperatuur opgemeten zal worden. De districtscommissarissen van Nickerie en Marowijne zijn in beraad met alle diensten, die belast zijn met de veiligheid, om na te gaan, waar de controle moet worden aangescherpt. Illegale plekken in Nickerie en Marowijne waar mensen steeds weer oversteken, zullen worden afgesloten. Wat het zuiden van het land betreft, is al bekendgemaakt dat er voorlopig geen personenverkeer kan plaatsvinden per vliegtuig.

More
articles