Werkzaamheden pompgemaal Wageningen verlopen gestaag

De afgelopen maanden liepen de werkzaamheden aan het pompgemaal te Wageningen, vertraging op, omdat het gereedschap voor het vreeswerk uit het buitenland moest worden ingevoerd. Bij het uitvrezen mag er geen gebruik worden gemaakt van Jackhammers. Deze en nog enkele technische redenen hebben geresulteerd in een langere werkperiode dan gepland. Hiervan heeft het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij op woensdag 5 februari melding gemaakt.

De werkzaamheden verlopen nu gestaag. De aannemer is van start gegaan met het uitvrezen van de uitstroomzijde van pompkamer 3, waardoor over enkele weken kan worden gestart met de installatie van de eerste nieuwe pomp. Volgens de directievoerder Cite Engineering en Consultants Bureau, is het streven erop gericht pomp 3 uiterlijk eind april 2020 in werking te hebben. Er wordt ook gewerkt aan de reparatie van pomp 2, die volgens de planning binnen 3 weken voltooid moet zijn. Pomp 1 van het Wageningen pompgemaal is volledig in werking en met bijstand van de mobiele pomp, probeert het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij, irrigatiewater naar de boeren te brengen.

De rijstsector heeft de aandacht van het ministerie. Er is reeds bewerkstelligd dat er rijst kan worden geëxporteerd naar Venezuela en er zijn gesprekken gaande voor de export naar Cuba.

More
articles