WAAR BLIJFT HET STANDPUNT VAN SURINAME?

De spanningen tussen Iran en de Verenigde Staten van Amerika, zijn hoog opgelopen. Velen vrezen voor een derde wereldoorlog. Verschillende landen hebben reeds een standpunt ingenomen en opgeroepen om het hoofd koel te houden. Maar waar blijft het standpunt van Suriname? Tot op heden is er niets vernomen van het ministerie van Buitenlandse Zaken. De regering is wel snel geweest met verklaringen toen het ging om buurland Venezuela en Bolivia. Ook als klein land is het belangrijk om standpunten in te nemen in internationale aangelegenheden, vooral wanneer het aankomt op de vrede op aarde. Ook bij de bosbranden in Australië is een verklaring vanuit de regering uitgebleven. Of zijn de media bewust niet op de hoogte gebracht? Het laatste betwijfelen wij zeker, wetende dat deze regering al haar ‘goede’ handelingen aan de media kenbaar maakt. In Australië hebben bosbranden, niet alleen aan miljoenen dieren, maar ook aan brandweerlieden het leven gekost. De spanningen tussen Amerika en Iran zijn opgelopen nadat Amerika een Iraanse militaire basis bombardeerde waarbij de Iraanse commandant Qassem Soleimani, om het leven kwam. Iran beloofde wraak en deed dit ook door meer dan een dozijn raketten af te schieten op twee militaire bases in Irak waar Amerikaanse troepen gelegerd zijn. Van de Amerikaanse president Donald Trump, zijn wij niets anders gewend dan dat hij met zijn uitspraken, olie op het vuur gooit. Deze zaak lijkt nog lang niet opgelost te zijn. De Verenigde Staten hebben als reden gegeven, dat de Iraanse commandant bezig was met het voorbereiden van aanvallen op Amerikaanse troepen. In de hoofdmoskee van Iran is inmiddels een rode vlag gehesen, welke betekent dat het land klaar is voor het leveren van strijd.

More
articles