Veel neerslag komende kerstperiode

De kleine regentijd is aangebroken en er zijn al een aantal zware buien gevallen. Soekarni Sallons-Mitro, hoofd van de Meteorologische Dienst, zegt desgevraagd dat de kans groot is dat er meer neerslag zal vallen in de periode december tot en met begin februari. ‘’De Inter Tropische Convergentie Zone migreert gedurende deze periode in zuidelijke richting boven Suriname’’, aldus Sallons-Mitro.
Voor de komende dagen is de weersverwachting dat er grote hoeveelheden regen zullen vallen. Ook in de kerstperiode zal er volgens Sallons-Mitro, sprake zijn van heel veel neerslag. ‘’Regen- en onweersbuien, windstoten en rukwinden, zijn niet uitgesloten’’, zegt zij. Volgens Sallons-Mitro moet de gemeenschap voorbereid zijn op de komende onweersbuien, die gepaard gaan met rukwinden.
De Inter Tropische Convergentie Zone bevindt zich nu boven Suriname en die is heel erg actief. Volgens haar hangt de huidige situatie samen met een onstabiele atmosfeer in de onderste lagen. Deze veroorzaakt veel bewolking en neerslag. Er is ook sprake van een circulatie in de atmosfeer waar stromingen elkaar kunnen beïnvloeden, waardoor het gebied boven ons land wordt beïnvloedt.
Sallons-Mitro geeft aan dat de Meteorologische Dienst Suriname, onder het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie, valt. De afdeling Voorlichting van het ministerie deelt de weersverwachtingen met de gemeenschap. ‘’De dienst heeft ook een eigen website: www.meteosur.sr, die door een ieder kan worden bezocht om op de hoogte te blijven van de weersverwachting’’, aldus Sallons-Mitro.

More
articles