‘Wij stemmen 25 mei massaal op de NPS’

(foto: Johan de Randamie)

“Wij stemmen 25 mei massaal op de NPS”, zo eindigde NPS-voorzitter Gregory Rusland zijn toespraak op vrijdag 13 december tijdens de installatie van de kern Maikoe en omgeving. Sawikarta Karno zal de kern Maikoe leiden. “De regering weet dat de NPS een gevaar voor ze is”, aldus Rusland. Hij zei in zijn betoog, dat er veel gebeurt in het land. ‘’Wij vragen ons af wat de toekomst van het land is op dit moment. Als u gaat stemmen, moet u nagaan welke partij een goede toekomst kan brengen voor u en uw familie. Als u kijkt naar de historie van het land, is het steeds de NPS die verandering heeft gebracht”, aldus Rusland.
Het bestuur Maikoe werd geadviseerd, de buurtbewoners ervan bewust te maken, dat er geen andere partij is dan de NPS. “Als u naar de stembus gaat, stemt u voor uzelf. Kijkt u naar alle politieke leiders en partijen en maak een evaluatie op een eerlijke manier en denk na over welke partij kan doen wat u wilt. Wanneer men merkt dat de NPS het alternatief is, zullen de aanvallen de komende vijf maanden niet uitblijven. Er zullen zaken gedaan worden om de groene partij in de problemen te brengen”, sprak Rusland.
Hij gaf aan dat onze president in de problemen komt en dat er een heleboel dyugudyugu op het veld ontstaat. “Als we naar de ontwikkeling van Suriname kijken op dit moment, dan zien we dat als u naar de winkel gaat, u veel minder kunt kopen dan in 2010, toen NPS aan de macht was. Als je kijkt naar het onderwijsveld, merken wij alleen dyugudyugu”, gaf hij aan.
Toen de NPS aan de macht was, was er volgens Rusland rust en de kinderen konden zich focussen op hun studie. ‘’Nu wordt aan mensen geleerd om niet te studeren, maar een zweef teki mentaliteit te etaleren. Dat is geen samenleving die wij willen hebben”, benadrukte Rusland. “Wij moeten onze kinderen leren, dat onderwijs bijzonder belangrijk is. Niet een ieder hoeft professor te worden. Als jij wilt uitblinken in je beroep, moet je de kans daartoe krijgen. Er zijn nog ongeveer vijf maanden te gaan voordat er gestemd kan worden. Deze vijf maanden zijn erg belangrijk voor u. U moet gaan stemmen als u het leven van uzelf wilt veranderen’’, aldus Rusland.

More
articles