VHP WORDT BESCHULDIGD VAN RACISME

Op sociale media circuleert er al een week een e-mail conversatie die zou zijn gevoerd tussen VHP’ers Asiskumar Gajadien en Riad Nurmohamed. Dit werd gepresenteerd via een online pagina, waarvan men wenst dat die graag gelezen wordt, maar die nooit van enige betekenis kan zijn, gezien de kwaliteit van de artikelen. De paarse figuren die zich verschuilen achter deze pagina, tonen vaker dat zij het liefst laster en smaad verspreiden. Het gaat hier om pure laster in een politieke strijd. Volgens de berichten die verspreid zijn, zou Gajadien aangeven, dat ze geen djoeka’s in de VHP willen. Vervolgens zou Nurmohamed de heer Miguel Abaas, ‘’een ongeschoolde kracht’’, noemen. De pagina geeft via sociale media post aan, dat deze beelden zijn opgestuurd en spreekt vervolgens haar afkeuring uit over racisme en discriminatie. Dit geeft volgens de laster, duidelijk aan, dat de VHP geen ‘‘broemtjie djari’’ is en ook nooit zal zijn. De VHP heeft volgens de laster, andere etniciteiten slechts nodig om de verkiezingen te winnen. ‘’De VHP is nog steeds een etnische politieke partij die geen andere Surinamers zal dulden.” Keerpunt is van mening, dat deze informatie eerder gefabriceerd werd, want de screenshots komen duidelijk van een foto gemaakt van een computerscherm, of hebben deze VHP’ers misschien e-mails uitgewisseld in een cybercafe? In deze moderne tijd is alles mogelijk, maar het fabriceren van ‘fake news’ wordt ook steeds vaker toegepast. E-mailaccounts kunnen worden gehacked. Hoe ingewikkeld is het tegenwoordig een mailserver te hacken en dan ook nog in Suriname? Aan de andere kant is het eenvoudig voor de beheerder van een mailserver om misbruik te maken. Dus is het heel gemakkelijk om zo’n lastercampagne op te zetten. Waarom zijn er geen vergrote foto’s, zodat een ieder kan zien waar dit zich zou hebben afgespeeld. Tegenwoordig heb je genoeg photo editing tools om het resultaat te kunnen manipuleren. Dus wat de waarheid is, weten wij niet. De bedoeling van deze berichten is wel om rassenhaat te creëren en dat is vaker de bedoeling van deze pagina. We moeten ophouden om alles wat er staat op sociale media, te geloven. Niet alles berust op waarheid en niet elk individu is geloofwaardig. Er zijn namelijk zoveel nepprofielen aangemaakt in verband met de aankomende verkiezingen, dat veel ook als nep getypeerd kan worden. Niet zo lang geleden werden er ook valse gegevens verspreid over NDP-leden en er werd daarna gelijk ontkend en aangegeven, dat het om fake publicaties ging. Maar omdat het hier om VHP’ers gaan, dan is het ineens wél waar; hoezo is dat logisch? Hoe zou een doodgewone burger toegang kunnen verkrijgen tot e-mailaccounts van assembleeleden? Of heeft iemand hun accounts gehacked? Dit is volgens Keerpunt gewoon belastering vanuit een bepaalde politieke hoek.

More
articles