Gevecht Bigi Boy tegen Francis Ngannou staat vast

Gisteren werd tijdens een persconferentie in Hotel Ramada aangekondigd, dat Francis Ngannou (14 wins-3 loses) zal uitkomen tegen Jairzinho Rozenstruik (10 wins -0 loses) in het hoofdevenement van UFC Columbus op zwaargewicht. Het evenement vindt plaats in de Nationwide Arena op 28 maart. Dit is de eerste reis van de promotie naar de hoofdstad Ohio sinds UFC 96 in 2009. “Ja, ik ben blij en enthousiast over dat gevecht. Ik stap de gym in en zorg dat ik daar klaar voor ben. Hij heeft gereageerd, dus ik kan niet wachten tot dit gevecht geregeld is”, aldus Bigi Boy tijdens de persconferentie. Ngannou heeft zijn laatste drie tegenstanders van Curtis Blaydes, Cain Velasquez en Junior dos Santos, verslagen in een gecombineerde 2:22. Een voormalige titeluitdager, Ngannou liet een beslissing vallen bij Stipe Miocic en vervolgens een verbluffend unaniem oordeel tegen Derrick Lewis. Ngannou heeft nooit een gevecht op de score-kaarten gewonnen, met alle 14 van zijn overwinningen die binnen twee ronden op stilstand kwamen. De drie knock-outs hebben hem op een track gezet naar een ander titel-schot, maar hij zal door Rozenstruik moeten gaan om daar te komen. Bigi Boy komt van een enorme comeback knock-out overwinning op Alistair Overeem bij UFC op ESPN 7. Na drie ronden op de scorekaarten die naar ronde 5 gaan, stuurde Rozenstruik Overeem met een vicieuze rechterhand tegen de kooi en naar het canvas om 4:56 van die laatste ronde. De overwinning was de laatste finish in de UFC zwaargewicht geschiedenis, en zonder twijfel de grootste van zijn jonge carrière. Hij kreeg de kans om te vechten tegen Ngannou na het roepen van de Fransman in zijn interview na het gevecht. Deze twee zwaargewichten hebben gecombineerd 19 knockouts in hun 24 overwinningen, waarvan 14 in de openingsronde. Samen hebben ze hun laatste acht tegenstanders uitgeschakeld. De Surinaamse MMA-vechter staat bij de nieuwe ranking van de UFC in de top vijf. Bigi Boi heeft op de ranglijst de Braziliaan Junior Dos Santos voor zich. Dos Santos staat vierde achter de Amerikaan Curtis Blaydes die derde is en de nummer twee, de Fransman Francis Ngannou. De zwaargewichttitel is in handen van Stipe Miocic.

More
articles