‘Regering onderhandelt over lening met Republic Bank’

De regering zou al geruime tijd naarstig op zoek zijn naar een lening van 150 miljoen US-dollar bij verschillende financiële instellingen. Ook de voorzitter van de NPS, Gregory Rusland, zou recent tijdens een partij bijeenkomst hebben aangehaald dat de regering bezig is te onderhandelen over een gigantische lening bij Oppenheimer, waarbij de stuwdam als onderpand moet dienen. Dit werd later bevestigd door de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad. Echter blijkt dat de regering intussen bezig is te onderhalen met een lokale bank over deze lening. “Het ziet er naar uit dat de Republic Bank deze lening zal verschaffen, maar dan wel tegen een zeer hoge rente”, zegt de VHP-parlementariër, Asiskumar Gajadien, tegenover de krant.
Volgens hem zitten we als land in een enorme crisis, omdat de regering niet transparant genoeg is. “Als parlementariërs moeten we het steeds hebben van bronnen dicht bij de financiële autoriteiten, die ons vertellen over de plannen van deze regering”, stelt de parlementariër. Hij geeft verder aan dat de regering vijf maanden voor de verkiezingen nog steeds plannen heeft dit land economisch met de grond te krijgen. “De nieuwe regering zal het enorm moeilijk hebben”, stelt Gajadien. Volgens de parlementariër ligt het in de bedoeling dat de inkomsten van IamGold worden gezet als onderpand voor deze lening. “Men wilt ook dat de aandelen van IamGold tegelijkertijd worden overgenomen door Staatsolie. Dus men wilt enerzijds inkomsten verpanden en anderzijds werken aan een joint venture”, zegt Gajadien.
Het is volgens de parlementariër nog niet bekend als plannen met Oppenheimer komen te vervallen, bij het sluiten van een lening met de lokale bankinstelling. “Ook al krijgt deze regering die 150 miljoen US-dollar van de Republic Bank, zullen ze toch nog proberen te lenen alsof er niets aan de hand is”, stelt Gajadien. Volgens hem zal deze lening er niet alleen voor zorgen dat de prijzen in de winkels blijven stijgen, maar dat ook de koersen verder de lucht in schieten. “De koersen blijven stijgen door de onzekerheid van de samenleving in de economie”, aldus de VHP-topper.

door Yves Kloppenburg

More
articles