Suriname verwelkomd Bigi Boi massaal

De Surinaamse Mixed Martial Arts (MMA) vechter Jairzinho ‘Bigi Boi’ Rozenstruik, werd in de vroege ochtend van dinsdag door een grote menigte verwelkomd op de Johan Adolf Pengel luchthaven. Volgens planning zou Bigi Boi maandagavond om 23:00u moeten arriveren, maar vanwege een vertraging arriveerde hij op dinsdag om 01:30u in de ochtend. In de aankomsthal wachtte een grote groep mensen de Surinaamse held op. Het publiek vermaakte zich in de tussentijd met optredens van verschillende muzikale groepen en motorfietsrijders. De ongeduldige menigte probeerde op verschillende manieren, de intussen gearriveerde vechter naar buiten te laten komen, onder andere door middel van het zingen van het volkslied en het schreeuwen van zijn naam. Dit leverde niets op, omdat Bigi Boi geadviseerd was niet naar buiten te komen voordat de beveiliging in orde was. Na een half uur koos Bigi Boi er toch voor om samen met zijn supporters zijn weg naar Paramaribo te vervolgen. Het geheel was georganiseerd door het ministerie van Sport- en Jeugdzaken simultaan met het ministerie Handel, Industrie en Toerisme (HI&T). Er waren ook bussen ter beschikking gesteld om de mensen naar de luchthaven te vervoeren. Bigi Boi heeeft afgelopen zondag tijdens een UFC Night, zijn tegenstander Alistair Overeem, door middel van een Knock Out (KO) verslagen.

More
articles