C-47 wil nog voor eind 2019 verlichting belastingschijven

De voorzitter van de vakcentrale C-47, Robby Berenstein, zei op donderdag 5 december in het radioprogramma ABC Actueel, dat hij voor het eind van dit jaar een verlichting van de belastingschijven wil zien. De voorzitter is al geruime tijd aan het onderhandelen met de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, hierover, omdat volgens hem het belastingstelsel achterhaald en onrechtvaardig is. Berenstein ergert zich aan het feit dat de belastingschijven niet samen met de lonen zijn aangepast, waardoor sommige loontrekkers nauwelijks iets merken van een loonsverhoging. ’’De inhouding brengt hen terug naar hetzelfde niveau als het vorige salaris’’, zegt Berenstein.
Op woensdag 6 november j.l. had de C-47 wederom een schrijven gericht aan minister Hoefdraad, waarin wordt gevraagd om te komen tot finaliseren van het verlichten van de belastingschijven. Na goed overleg heeft de bewindsman besloten een commissie samen te stellen die zich bezig zou houden met deze kwestie en waarbij de minister de zaken op de voet zou volgen. Echter is hierna niets meer vernomen vanuit de kant van de minister. ‘’Het directe gevolg is geweest dat er een eind gekomen aan het geduld van het vijftal, dat aangesloten is binnen de C-47. Zij willen zo snel mogelijk uitvoering van belastingverlichtende maatregelen”, zegt Berenstein.
“Wij onderhandelen al langer dan twee jaar met de regering hieromtrent. Er zijn intussen maatregelen genomen zoals heffingsvrije kortingen”, verklaart de voorzitter. Recentelijk, op donderdag 5 december, heeft de vakcentrale wederom een schrijven gericht aan de minister waarin er wordt gevraagd om voor eind van het jaar, zaken rond te krijgen. “Er zijn concrete voorstellen op tafel. Het gaat om belastingvrije kortingen en aanpassing van de schijven”, aldus Berenstein.

More
articles