‘We moeten hem geen aandacht geven’

Nadat president Bouterse veroordeeld was tot twintig jaar celstraf, kwamen er diverse reacties. Siebrano Pique, lid van de NPS, zei dat hij bereid zou zijn twee van de twintig jaren voor de president uit te zitten. Dit viel bij de structuren van de NPS, die ondersteuning bieden aan de nabestaanden van de 8 decembermoorden, niet in goede aarde. Zij zijn van mening dat de president net als alle andere burgers, zijn straf dient uit te zitten. “We moeten de heer Pique niet meer aandacht geven dan nodig is”, zegt NPS-voorzitter Gregory Rusland, tegenover de krant.
Volgens Rusland gebeuren er positieve zaken binnen de partij waaraan beter aandacht geschonken kan worden. “Er komen mensen naar huis, die de partij om de ene of andere reden hadden verlaten. Dat is waarmee we ons bezighouden”, stelt de voorzitter. Hij geeft aan dat de partij totaal geen imagoschade heeft geleden met de gedragingen van deze Pique. “Als mens ben je vrij en mag je er zelf voor kiezen wie je wenst te ondersteunen”, zegt hij. Volgens Rusland heeft Pique enkele malen op het podium gestaan, echter was hij nooit binnen de structuren, maar slechts sympathisant.
Pique maakte na een persoonlijke ontmoeting met de president, via sociale media bekend, zijn lidmaatschap bij de NPS per direct stop te hebben gezet. “Ik weet niet als hij het heeft opgezegd, dat nieuws heeft mij nog niet bereikt”, zegt Rusland, die aangeeft niet meer te willen reageren op deze kwestie.
Pique was geruime tijd lid van de NDP, echter nam hij actief mee aan de demonstraties van de ‘We zijn moe’ beweging om de regering naar huis te sturen. Begin dit jaar sloot hij zich aan bij de NPS. Geruchten doen de ronde dat Pique waarschijnlijk teruggaat naar de NDP.

door Yves Kloppenburg

More
articles