December 4, 2019


Bacovenexport komt weer op gang


December 4, 2019

De voorzitter van de Bacovenbond, Dayanand Dwarka, heeft aan de media gezegd, dat de bacovenexport weer op gang komt. “De export is aan het normaliseren’’, aldus Dwarka. Een maand geleden stagneerde de export van bacoven, onder andere vanwege een gebrek aan verpakkingsmateriaal. Toen het bedrijf weer over materiaal beschikte, werd de export naar Europa niet op gang gebracht. De afgelopen weken is er alleen naar Trinidad en Tobago geëxporteerd, wat slechts een klein deel van de zeven tot acht containers per week is. De bondsvoorzitter gaf aan, dat de export naar Europa nu op gang wordt gebracht en dat het bedrijf zich langzaam aan het verbeteren is. Hij deelde mee dat het de taak is van de overheid om te zorgen voor duurzaamheid van het bedrijf. Hij deed daarom een beroep op de overheid om ervoor te zorgen dat de belangen van de staat, niet in gevaar komen. De overheid heeft 10 procent aandeel in de Food and Agricuture Industries (FAI). ”Het is misschien maar 10 procent, maar in dezen zijn de belangen groter, omdat het om geld gaat”, stelde Dwarka. Volgens Dwarka heeft het bedrijf het grootste deel van de oogst van de afgelopen drie weken moeten vernietigen, omdat slechts een klein deel geëxporteerd werd. Momenteel worden er ongeveer veertig containers per week geëxporteerd naar Europa. ‘’De productie is goed en de bananenziekte is onder controle.’’ Dwarka merkte op dat het bedrijf uit het diepe dal is geklommen en dat het nu eraan werkt om de financiële situatie onder controle te krijgen.

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249