November 30, 2019


8 december-vonnis krijgt wereldwijde media aandacht


November 30, 2019

De rechter heeft zittend president Desiré Bouterse, veroordeeld tot twintig jaar cel voor de Decembermoorden. Opzet en voorbedachte rade zijn, aldus de rechter, bewezen. Met de uitspraak, komt er eindelijk een einde aan deze slepende rechtszaak. De veroordeling van Desiré Bouterse heeft internationale media aandacht gekregen. Enkele koppen waren: ‘Suriname President Bouterse convicted of murder for 1982 executions’-REUTERS, AP Explains: ‘What awaits Suriname’s convicted president?’-Associated Press,’ Suriname President Desi Bouterse Convicted of Murder’- thedailybeast, ‘Suriname court convicts President Bouterse of murder for 1982 executions’-Yahoo news, ‘Suriname president sentenced to 20 years for 1982 killings’- pulse.ng/ Nigeria, ‘Suriname President Convicted in 1982 Killings’-The New York Times/USA, ‘Suriname president sentenced to 20 years for 1982 killings’- France 24 / FRANCE, ‘Suriname court convicts President Desi Bouterse of murder for 1982 executions’-South China Morning Post, ‘President of Suriname convicted of murder without even being arrested’-newshub / New Zealand, ‘Suriname president convicted of murder’-theaustralian, ‘Court convicts Suriname leader in killings of 15 opponents’-stripes, ‘Suriname President Bouterse sentenced to 20 years’-jamaicaobserver, ‘Suriname president convicted of murder’-Herald Sun. Ook de Nederlandse media kwamen met berichten nadat het vonnis bekend was. De Nederlandse omroep NOS, had een liveblog: ‘Nabestaanden ‘bijzonder tevreden’ met twintig jaar cel voor Bouterse, advocaat gaat in beroep’. RTL houdt het op: ‘Desi Bouterse veroordeeld tot 20 jaar cel om Decembermoorden’. De gevangenneming voor Bouterse is nog niet gelast, wat zou betekenen dat hij nog niet direct de cel in hoeft. Van de 25 verdachten zijn inmiddels 6 overleden.

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249