Vliegtuig waarmee president vertrok aan land gehouden in Kenia

Het ingehuurde toestel waarmee president Desiré Bouterse samen met zijn delegatie afgelopen maandag naar China vertrok, is tijdens een tussenstop in Kenia aan land gehouden, omdat de Turkse vliegmaatschappij Atlasglobal, in grote financiële problemen verkeert. De president en zijn delegatie moesten hun weg vervolgen met een toestel dat door de Chinese regering werd gestuurd. De president en zijn delegatie, zijn bij aankomst in China, groots ontvangen door het plaatselijke leger. Het is nog niet duidelijk hoe de president en zijn delegatie, hun weg zullen vervolgen richting Cuba. De bemanning van het Turkse toestel kreeg tijdens de tussenstop de mededeling, dat het toestel aan de grond moet blijven, omdat alle vluchten van de luchtvaartmaatschappij zijn geschrapt tot 21 december. De directie van Atlasglobal, zegt dat zij moet doen aan herstructurering binnen het bedrijf. Het bedrijf heeft te maken met een financiële crisis die het gevolg is van Turkse aanslagen die in 2015 en 2016 werden gepleegd. Het is niet bekend als de maatschappij na de aangegeven datum weer operationeel is. Het personeel van de vliegmaatschappij kreeg via een mail het bericht dat het tot en met 16 december verlof heeft. Volgens bronnen dicht bij Atlasglobal, hebben een aantal personeelsleden al maanden geen salaris ontvangen. De Turkse vliegmaatschappij onderhoudt dagelijks de route tussen Amsterdam en Istanbul, waar zij een zogenoemde codeshare-samenwerking heeft met KLM.

-door Yves kloppenburg-

More
articles