Minder Surinaamse bedrijven op jaarbeurs

Date

De Jaarbeurs die elk jaar gehouden wordt op het terrein van de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF), is gisteren van start gegaan. Dit keer nemen meerdere landen deel aan deze beurs. "Dit is de eerste keer dat we uit meerdere landen bedrijven hebben die deelnemen aan de jaarbeurs en niet slechts Guyana", zei Ummaira Epril-Barclay van Business Fairs & Events Suriname (BUFES), die de organisatie van de beurs in handen heeft bij de opening. Bufes is een werkarm van de KKF.

De Jaarbeurs die elk jaar gehouden wordt op het terrein van de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF), is gisteren van start gegaan. Dit keer nemen meerdere landen deel aan deze beurs. “Dit is de eerste keer dat we uit meerdere landen bedrijven hebben die deelnemen aan de jaarbeurs en niet slechts Guyana”, zei Ummaira Epril-Barclay van Business Fairs & Events Suriname (BUFES), die de organisatie van de beurs in handen heeft bij de opening. Bufes is een werkarm van de KKF. Een aantal Surinaamse bedrijven heeft het dit jaar laten afweten, een daarvan is Telesur.
“Er zouden aanvankelijk veel meer bedrijven uit Guyana meedoen. Maar zij hebben straks ook hun algemene verkiezingen en de meeste hebben ervan afgezien”, zegt Epril-Barclay in een lokaal dagblad. Dit jaar participeren er 135 bedrijven op de beurs, dat is hetzelfde aantal als de afgelopen jaren. Volgens haar is de reden voor de vele afwezigen bedrijven, de verzadiging van de markt. De diverse Surinaamse bedrijven die eerder grote stands hadden, hebben nu slechts één stand en bieden een product aan, dat ze pas hebben geïntroduceerd, in plaats van hun gehele assortiment aan producten. De voorzitter zegt dat de gloriedagen van de beurs voorbij zijn. Dit kan volgens haar liggen aan de huidige economische omstandigheden. Er participeerden eerder tussen de 160 en 190 bedrijven tijdens de Jaarbeurs, wat een groot verschil is met de afgelopen drie jaar, ook de aanloop is afgenomen.
De voorzitter ontkent dat de afname in deelnemers misschien te maken heeft met de hoogte van de tarieven die Bufes vraagt voor een stand. “Wij zijn de bedrijven dit jaar zelfs tegemoetgekomen. De bedrijven mochten in twee en zelfs drie termijnen betalen, rekening houdend met de huidige omstandigheden. Ons doel blijft het ondersteunen van ondernemerschap”, aldus Epril-Barclay. De Jaarbeurs duurt van 27 november t/m 3 december.

More
articles