Verkeersbarometer gevaarlijk hoog

Date

In de afgelopen maand oktober, vonden er 292 verkeerongelukken plaats, waarvan 208 mannen en 84 vrouwen. Op Albina vond in november een do-delijk verkeersongeluk plaats. Hiermee komt de verkeersbarometer op 67. Het aantal verkeersdoden in het jaar 2018 is met 7 personen gedaald ten opzichte van 2017. Het aantal verkeersdoden in 2017 was 83, met een gemiddeld aantal verkeersongelukken van 300 per maand en in 2018 is dat gedaald naar 76 met een gemiddeld aantal verkeersongelukken van 280 per maand.

In de afgelopen maand oktober, vonden er 292 verkeerongelukken plaats, waarvan 208 mannen en 84 vrouwen. Op Albina vond in november een do-delijk verkeersongeluk plaats. Hiermee komt de verkeersbarometer op 67. Het aantal verkeersdoden in het jaar 2018 is met 7 personen gedaald ten opzichte van 2017. Het aantal verkeersdoden in 2017 was 83, met een gemiddeld aantal verkeersongelukken van 300 per maand en in 2018 is dat gedaald naar 76 met een gemiddeld aantal verkeersongelukken van 280 per maand. Op de Oost-Westverbinding te Albina, ontstond afgelopen maandag een frontale botsing tussen twee voertuigen, waarbij drie mensen ter plaatse zijn overleden. Het aantal dodelijke verkeersslachtoffers komt daarmee op 67. De politie van het bureau Moengo, kreeg de melding van de aanrijding met dodelijk afloop in de omgeving van Adjoema Bergi. Uit het voorlopig onderzoek is gebleken, dat de voertuigen in tegengestelde richting reden over de Oost-Westverbinding.
Een van de bestuurders heeft op een bepaald moment ter hoogte van Adjoe-ma Bergi, vermoedelijk een inhaalmanoeuvre uitgevoerd, met als gevolg dat er een frontale botsing plaatsvond, waarbij er drie doden te betreuren zijn. Uit onderzoek is gebleken dat bromfietsers de meest kwetsbare groep zijn in het verkeer. Hoofdin-specteur Retitia Forster, benadrukte eerder dit jaar dat in de bebouwde kom, er een snelheidsbeperking is (40 km per uur) en dat verkeersdeelnemers zich moeten houden aan de voorgeschreven snelheid. “Het moment dat u merkt dat iemand roekeloos rijdt en op u afkomt, moet u proberen die aanrijding te voorkomen, hierdoor zullen we ook minder verkeersslachtoffers hebben. Elke dode in het verkeer is er één te veel”, aldus Forster

More
articles