Marktverkopers hekelen verkoop groenten in winkels

Date

Op de Kwakoe Markt hebben vandaag enkele marktverkopers hun mening gegeven over de verkoop. ‘’Het is een trieste zaak, omdat de verkoop niet naar wens gaat, vooral nu ook de Chi-nezen de groente- en vruchtenverkoop overnemen’’, zegt een van de marktverkopers. De koopkracht is volgens veel standhouders, hierdoor af-genomen en de markt krijgt nauwelijks aanloop.

Op de Kwakoe Markt hebben vandaag enkele marktverkopers hun mening gegeven over de verkoop. ‘’Het is een trieste zaak, omdat de verkoop niet naar wens gaat, vooral nu ook de Chi-nezen de groente- en vruchtenverkoop overnemen’’, zegt een van de marktverkopers. De koopkracht is volgens veel standhouders, hierdoor af-genomen en de markt krijgt nauwelijks aanloop. De marktventers die tot aan met name overheidskantoren groenten en fruit verkopen, zorgen er ook voor dat minder mensen de markt be-zoeken. In gesprek met De West, ga-ven enkele marktverkopers hun me-ning. Zij hopen hiermee, een oplossing te krijgen voor dit probleem.
Ursiela Goerdin zegt dat ze weinig groenten verkoopt. ‘’De verkoop is slap’’, zegt zij. Naast een groentestand, heeft zij ook een eethuisje. “De inkomsten die wij binnenkrijgen in vergelijking met twee en drie jaar geleden, zijn afgenomen”, zegt Goerdin.
De verkoop van haar gerechten gaat redelijk goed. Om minder verlies te lijden, plant zij haar eigen groenten. “Men gaat nu eerder naar een Chinees op de hoek om groenten en fruit te kopen, dan naar de markt om inkopen te doen, maar de markt is de plaats om groente en fruit te verkopen”, zegt Sabita Kandhai, die goederen uit het buitenland haalt.
De marktverkopers willen dat supermarkten stoppen met de verkoop van groenten en fruit. Kandhai verkoopt al bijkans tien jaar onder markt. Zij en Goerdin zijn het erover eens, dat de koopkrachtdaling grotendeels ligt aan de economie van het land. ‘’De mensen hebben geen geld meer”, zeggen de verkoopsters. Het volk komt volgens Kandhai niet uit met zijn salaris, en wil daarom niet veel betalen voor spullen die zij zo duur laat halen uit het buitenland. Voor oma Hortence Mijnals, valt de verkoop niet zozeer tegen. “Ik verkoop elke dag het overgrote deel van mijn producten en daarmee kan ik mijn eigen boontjes doppen”, zegt oma. Ook een goede verstandhouding tussen de consument en verkoper, heeft volgens haar een grote invloed op de verkoop. De marktleiding is druk bezig met het opzetten van een vishal. Kandhai juicht de komst van de vishal toe. Zij is zeer tevreden over de marktleiding. Volgens haar wordt er constant gekeken hoe de markt aantrekkelijker te maken. Opmerkelijk was dat heel veel stands leeg waren. Kandhai zegt, dat veel mensen belangstelling tonen om te verkopen op de markt. In het begin gaat het volgens haar goed, maar na twee weken neemt de animo af, waardoor verkopers ook wegblijven. De marktverkopers hopen echter dat er een verandering komt in hun situatie, want hiermee verdienen ze hun brood.

More
articles