November 27, 2019


Jogi herinnert CBB en BiZa aan eerder vervalste e-ID-kaarten


November 27, 2019

De directeur van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB), Dennis Menso, zou tegenover een lokaal dagblad hebben gezegd, dat mensen die stellen dat grote groepen Venezolanen, Haïtianen en Cubanen het land binnen worden gebracht om de verkiezingen te manipuleren, de samenleving misleiden. Deze groep beschikt volgens Menso niet over een e-ID-kaart en kan dus ook haar stem niet uitbrengen. Menso zei verder, dat degenen die wel over een e-ID-kaart beschikken, het naturalisatieproces reeds hebben doorlopen. Volgens VHP-parlementariër Mahinder Jogi, raakt deze verklaring van de directeur, kant noch wal. “Laten ze komen verklaren waar die Chinese meneer die was aangehouden, dan met zijn e-ID-kaart en paspoort vandaan kwam”, zegt Jogi. Volgens hem was de deze meneer niet eens de Nederlandse taal machtig, dus vraagt hij zich af welk proces hij heeft doorlopen. Eerder dit jaar werd een 37-jarige Chinese man (Yijun) aangehouden op de Johan Adolf Pengel luchthaven. De man die op dat moment vanuit Suriname naar Trinidad wilde afreizen met een geldig Surinaams paspoort, werd aangehouden door een lid van de Militaire Politie. Later bleek de man illegaal te zijn. Uit onderzoek van de afdeling Fraude, is gebleken dat het niet de eerste keer zou zijn geweest dat illegalen het land binnendrongen met Surinaamse paspoorten die op illegale manier verkregen zouden zijn. “Laat BiZa ons komen vertellen dat ze hun huiswerk goed hebben gemaakt en dat ze de gemeenschap kan overtuigen dat dergelijke gevallen zich niet meer zullen voordoen”, zegt de parlementariër. Jogi geeft aan niets te hebben aan iemand die naar de media stapt en komt met mooie praatjes. Volgens hem zal de president er alles aan doen om aan de macht te blijven, dus valt er volgens hem niets te geloven als mensen de gemeenschap er niet van kunnen overtuigen, dat de verkiezingen er eerlijk aan toe zullen gaan. door Yves Kloppenburg

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249