MOFO-YARI FUFURU

De kranten staan wederom bol van de vele brutale berovingen en vaak ook nog op klaarlichte dag. Personen die het maar niet afleren om met enorme bedragen aan SRD en vreemde valuta rond te rijden. De zware criminelen rijden momenteel in auto’s rond en hebben de euvele moed, hun slachtoffers klem te rijden en daarbij ook nog het vuur te openen op de inzittende(n). Hierbij zijn er al ernstige gewonden gevallen. Personen worden tot voor de poort van hun huis door onverlaten overvallen en onder bedreiging van vuur– en steekwapens, beroofd van geld, juwelen en mobile telefoons. In de districten is de verhoogde frequentie van deze delicten ook niet minder, de rovers zijn duidelijk actiever dan in andere maanden van het jaar. Ondernemers dienen dan ook voorzichtiger te zijn bij het voorhanden hebben en transporteren van grote bedragen chartaal geld. Men heeft het vooral op vreemde valuta gemunt. Wat vaak het geval is, is dat de criminelen tips ontvangen van werknemers binnen bedrijven en in uitzonderlijke gevallen zelfs van medewerkers bij wisselkantoren en andere financiële instellingen. Het is dan ook verstandiger, indien mogelijk, transacties op een girale wijze te doen plaatsvinden. Soms is het voor personen uit de districten, verstandiger stortingen van grote bedragen uit te stellen en het juiste moment af te wachten om het geld naar de bank of andere belanghebbenden te brengen. Het is al decennia zo, dat aan het einde van elk jaar, de criminelen actiever worden, omdat ook zij beter in de slappe was wensen te zitten wanneer het nieuwe jaar wordt ingeluid. De politie heeft dan wat meer transportmogelijkheden verkregen en van haar wordt dan ook verwacht, dat ze sneller kan reageren wanneer haar hulp door de burgerij wordt ingeroepen.

More
articles