November 22, 2019


Nabestaanden zelfdoding liever niet in de media


November 22, 2019

In de samenleving is ophef ontstaan nadat de moeder van het meisje dat recentelijk zelfmoord heeft gepleegd, in een televisieprogramma haar buurvrouw ervan beschuldigde, dat zij degene is geweest die haar dochter tot deze daad heeft gedreven. Het meisje, Iraisha Comvalius, zou volgens haar moeder een magisch spiritueel boek: Spells en magic, van de buurvrouw hebben gekregen. Het meisje zou meerdere boeken van de buurvrouw hebben gekregen, maar dit boek had zij niet aan haar moeder laten zien. De moeder zegt dat zij nooit het gevoel had dat haar dochter met zelfmoordgedachten rondliep. “Als mens ben je dan bang om een kind iets te geven’’, was een reactie op sociale media. NPS-parlementariër Patricia Etnel, is een andere mening toegedaan. Volgens haar had de zaak niet via de media besproken moeten worden. ‘’De moeder van het slachtoffer heeft psychische begeleiding nodig. Zij is op zoek naar antwoorden, ze wil weten wat de mogelijke oorzaak kan zijn waarom haar dochter overgegaan is tot deze daad’’, zegt Etnel. Etnel geeft aan dat het niet terecht was om de buurvrouw negatief te bekladden. “De journalist had meteen het verhaal van beide kanten moeten aanhoren, ter voorkoming dat het verhaal een eigen leven gaat leiden”, zegt de parlementariër. Volgens haar is het al erg genoeg wat er gebeurd is en is er niet nog meer ophef vanuit de gemeenschap nodig. “In feite was het niet nodig om de zaak in de media te bespreken”, zegt Etnel. Sommige reacties vanuit de samenleving, zullen het zwaarder maken voor de moeder. “Sommige dingen moeten niet openlijk worden besproken”, zegt Etnel. Recentelijk heeft wederom een meisje zelfmoord gepleegd. Het meisje (15) zou zich na ruzie met haar moeder, hebben verhangen aan een paal. “We moeten werken aan begeleiding en opvang van onze kinderen, anders gaat het helemaal mis”, aldus Etnel. -door Yves Kloppenburg-

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249