SZF vergemakkelijkt diensten met mobiele app

Date

Het Staatsziekenfonds (SZF) vergemakkelijkt de toegang tot zijn diensten voor het publiek. Het SZF heeft daartoe op vrijdag 15 november de mobiele app SZF Connect gelanceerd. Volgens Claudine Amattabri, hoofd Project Management van het SZF, is de app ontwikkeld om de cliënten en de sa-menleving beter te voorzien en om de diensten te vergemakkelijken. Ze zegt dat er hard is gewerkt aan het ontwikkelen van de applicatie.

Het Staatsziekenfonds (SZF) vergemakkelijkt de toegang tot zijn diensten voor het publiek. Het SZF heeft daartoe op vrijdag 15 november de mobiele app SZF Connect gelanceerd. Volgens Claudine Amattabri, hoofd Project Management van het SZF, is de app ontwikkeld om de cliënten en de sa-menleving beter te voorzien en om de diensten te vergemakkelijken. Ze zegt dat er hard is gewerkt aan het ontwikkelen van de applicatie. Medewerkers hebben in de af-gelopen twee weken al kennisgemaakt met de applicatie, maar voor het publiek is de app compleet nieuw. SZF Connect is ontwikkeld voor SZF-verzekerden en niet SZF-verzekerden. Met de app heeft de gebruiker toegang tot diverse services van het ziekenfonds. Men kan inloggen als gastgebruiker of met een SZF-id.
Amattabri verduidelijkt dat er reeds een mobiele app van het SZF was, maar dat SZF Connect geheel anders is. Met de applicatie kunnen gebruikers de laatste nieuwtjes van het SZF volgen. Men heeft toegang tot de SZF-geneesmiddelenklapper en indien er wordt ingelogd met de SZF-id, ontvangt men persoonlijke berichten, notificaties betreffende het verzekeringsplan en algemene informatie over de verzekeringen die het SZF te bieden heeft. Ook kan de gebruiker op de app ook de wachtdienstregeling die elke vrijdag wordt geüpload, halen en navigeren naar alle huisartsen en apotheken. Middels de navigatiefunctie krijgt men de kortste route naar een huisarts of een apotheek. Verder biedt de app ook toegang tot de SZF-premie-tabel en alle contactinformatie van het SZF, waaronder de SZF-units, SZF-kantoren en -apotheken. Aan het tot stand komen van de app hebben medewerkers van diverse afdelingen gewerkt, waaronder de afdelingen Informatie Technologie, Declaratie, Voorlichting/Klanten Service, Projectmana-gement en directieleden die ook nauw be-trokken waren in het proces. De app kan via de App Store en Play Store gedown-load worden.

More
articles