Dood Rehana Pierre nog steeds een raadsel

De dood van Rehana Pierre is voor de familie van de moederskant, nog steeds een groot raadsel. In 2017 heeft de familie om een heronderzoek gevraagd naar de doodsoorzaak van het vierjarig meisje. Op 4 maart 2017 werden Rehana en haar zus Cindy van toen zeven jaar, vermist in de omgeving van Alfonsdorp. Romeo Pierre, familielid, tevens kapitein van het dorp Pierre Kondre, zegt desgevraagd aan De West, dat er niets van de zaak terecht is gekomen. “Er is geen gehoor gegeven aan het verzoek van de familie”, zegt de kapitein. Autopsie heeft uitgewezen dat Rehana is overleden door voedselgebrek.
Pierre vindt het resultaat van de autopsie nog steeds een te eenvoudige bevinding, namelijk dat het kind is omgekomen door voedseltekort. Hij vraagt zich af hoe het dan komt dat Rehana geen haar op haar hoofd had toen zij levenloos werd gevonden in het bos. Dit roept volgens hem vraagtekens op. Hij vermoedt dat het meisje daar gelegd is en niet daar is overleden.
Cindy Pierre, die uit het bos kwam gelopen, is ondergebracht in Huize Tamara. Zij verblijft sindsdien in het tehuis. Naar zeggen van de kapitein is de vader de toegang tot het meisje ontzegd. Volgens hem wordt er gewacht totdat Cindy zelf in staat is om te vertellen wat er zich op die bewuste dag precies heeft afgespeeld. In het weekend mag Cindy wel op bezoek bij haar oom. Pierre zegt dat hij binnenkort ook een bezoek aan zijn nichtje zal brengen.
De grootmoeder stuurde de meisjes op een bepaald moment naar huis om zich om te kleden, maar ze keerden niet terug. Het levenloze lichaam van de vierjarige werd later aangetroffen in het bos, terwijl het zevenjarige zusje plotseling vanachter de school van Alfonsdorp tevoorschijn kwam. In deze zaak waren de grootmoeder, vader en nog een familielid in verzekering gesteld. Zij zijn reeds op vrije voeten.

-door Johannes Damodar Patak-

More
articles