Stichting Lobi heeft nieuwe eigen kliniek in Nickerie

De kliniek van Stichting Lobi Health Centre in Nieuw Nickerie, is vanaf maandag 18 november ondergebracht in een nieuw gebouw aan de Cederstraat. Per die datum heeft Lobi Nickerie ook haar diensten in het district uitgebreid.
‘’De stichting is uitgegroeid tot een goed georganiseerde public health organisatie met een breed pakket aan preventieve gezondheidsdiensten voor de Surinaamse samenleving’’, zegt Nensy Bandhoe. Het nieuwe en eigen gebouw van Lobi Nickerie is mogelijk gemaakt dankzij minister Antoine Elias van Volksgezondheid. De leiding van Lobi Health Centre was voornemens het filiaal in Nickerie op te doeken.
Toen de bewindsman dit enkele maanden geleden vernam van de directie, trof hij gelijk maatregelen en zorgde ervoor dat op kosten van de overheid, Stichting Lobi nu, na 41 jaar haar diensten verleend te hebben aan de Nickeriaanse gemeenschap, over haar eigen onderkomen kan beschikken in het rijstdstrict. Minister Elias heeft maandag samen met de directeur van Lobi Health Centre, het naambord onthuld, terwijl lokale medewerkers van de stichting het lint hebben doorgeknipt. De opening is ook bijgewoond door minister Lalini Gopal van Sport- en Jeugdzaken, de ambassadeur van India, Mahender Kanyal, die beiden samen met Elias per helikopter zijn vertrokken, districtscommissaris, Nisha Kurban-Baboe, en overige genodigden.
De inzet van Elias om Lobi voor Nickerie te behouden, wordt ten zeerste gewaardeerd door Bandhoe, te meer daar preventieve gezondheidszorg, bescherming en wetenschappelijke vooruitgang, essentieel zijn voor het gezond houden van een samenleving. “Ook de Nickeriaanse gemeenschap heeft daar alle recht op”, meent Bandhoe. Minister Antoine Elias zegt blij te zijn dat Stichting Lobi niet hoeft te vertrekken uit het district. “Toen ik ongeveer tien weken geleden het bericht van de directie kreeg, kon Volksgezondheid het niet zo laten liggen. Waar wij decentralisatie prediken, sluit je een kliniek in het district en brengt op die manier decentralisatie weg”, vertelt Elias.
Elias benadrukt dat Lobi een private organisatie is, maar aangezien deze met gezondheid te maken heeft, is het volgens hem belangrijk dat de stichting ook in Nickerie gevestigd blijft. “Ook al is het een private organisatie, wij van Volksgezondheid voelen ons mede verplicht om in nood te hulp te schieten. De bouw van de nieuwe kliniek van Lobi Health Centre heeft ongeveer SRD 900.000 gekost en is betaald door de regering.

More
articles