November 17, 2019


HOE GAAT BOUTERSE NAAR CHINA?


November 17, 2019

President Desiré Bouterse is van 25 november t/m 4 december uitlandig. Na het defilé op 25 november, vertrekt het staatshoofd richting China. Hij bezoekt ook Cuba en Servië. Hoe hij zijn reis zal afleggen, is nog niet duidelijk. De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM, moet het momenteel zelf doen met ingehuurde toestellen. Tegen het eind van deze maand, verwacht de SLM haar nieuwe Boeing 777 ER in Suriname. Is het dan waar dat Bouterse met de nieuwe aanwinst van de SLM, zijn buitenlandse reisje zal maken? Er staat voor ‘extended range’, wat betekent dat het toestel rechtstreeks kan vliegen naar China. Bouterse vertrekt met een delegatie van 40 man. Wij hopen niet dat hij met een bijna leeg vliegtuig zal vetrekken, terwijl de SLM haar Boeing hard nodig heeft om haar reguliere vluchten op de Mid-Atlantische route uit te voeren en met ruim 400 passagiers meer geld kan maken. Wie weet, misschien sturen de Chinezen een vliegtuig voor onze president om hem op te halen. Voor Boutere is vliegen via Europa geen optie, dus zal hij hoogstwaarschijnlijk vliegen via Mexico over de Stille Oceaan, om zo China te bereiken.

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249