Gedemotiveerde studenten lerarenopleiding eisen geld terug

Eerder deze maand vond de start plaats van het prebachelorprogramma 2019-2020 van de Academische Leraren Opleiding (ALO). Enkele studenten raakten toen al geïrriteerd toen zij vernamen, dat een paar van de vakken online zullen worden gegeven. Aan hen werd op die dag meegedeeld, dat ze de week daarop al reeds over een laptop en een internetaansluiting moesten beschikken. “We hebben geen zin meer hierin, omdat we ons beetgenomen voelen. Bovendien gaat alles er heel rommelig aan toe. Laten ze ons het geld teruggeven, zodat wij een andere opleiding kunnen doen”, zegt een groep studenten tegenover de krant.
Volgens de studenten wordt er heel schaars informatie verstrekt en kunnen ze nergens terecht voor nadere informatie, omdat er geen vestigingslocatie is aangegeven. “Alles moet via de mail geschieden en dat is heel onhandig. We weten niet eens wie de leiding heeft op de school en waar de klassikale lessen zullen worden gevolgd”, geven de studenten aan.
De studenten verklaren hun geld nu terug te willen, voordat het te laat is. “Dit heel nieuwe systeem lijkt niet te werken, we willen ons geld terug, zodat wij een andere opleiding kunnen gaan volgen”, geven de studenten aan. Echter werd tijdens een eerdere bijeenkomst tussen de leiding en de studenten meegedeeld, dat zij niet over hun gelden zouden kunnen beschikken.
“Is dit de manier waarop ze kader wensen op te leiden in Suriname?”, zeggen de studenten. Volgens hen had het ministerie van Onderwijs zijn huiswerk goed moeten maken, alvorens van start te gaan met deze opleiding. “Er worden nu al lessen verschoven, terwijl er al opdrachten zijn gegeven, die in groepsverband moeten worden gemaakt. Hoe moeten die groepen dan gevormd worden?”, zeggen de studenten. Het ministerie van Onderwijs was niet bereikbaar voor een reactie.

door Yves Kloppenburg

More
articles