Suriname zet Nederlandse crimineel Marc-Anthony G. uit

Suriname heeft de verdachte Marc-Anthony G. (25) uitgezet naar Nederland. Dat meldden Surinaamse media. De man wordt in Nederland gezocht voor betrokkenheid bij moord.
G. vluchtte eerder dit jaar uit Nederland en was ondergedoken in Suriname. Hij werd aangehouden nadat hij afgelopen woensdag betrokken zou zijn geweest bij een beroving, waarbij schoten werden gelost. De beroving vond plaats vlakbij een basisschool in Paramaribo. Volgens berichten kregen kinderen van de OS Maretraite de schrik van hun leven, toen vlakbij hun school een vuurgevecht ontstond. De politie heeft de verdachten later kunnen arresteren in een appartement. Bij de arrestatie zijn diverse wapens in beslag genomen.
G. wordt in Nederland gezocht in verband met de liquidatie van Shaquille Goedhart op 2 mei van dit jaar. Goedhart werd toen gelokt naar Amsterdam-Zuidoost, waar hij werd doodgeschoten door Badr K. (29) en Marc-Anthony G.

Er zijn aanwijzingen bij het OM in Nederland, dat de groep rond Badr K. en Marc-Anthony G. deel uitmaakt van de bende van de voortvluchtige crimineel Ridouan Taghi. De Amsterdammer Badr K. (29) wordt inmiddels formeel verdacht van het spelen van een belangrijke rol bij niet twee, maar drie moordzaken: één liquidatie en twee mislukte moordpogingen in Amsterdam.
Goedhart voelde zich al een tijd bedreigd en had enkele dagen voor de liquidatie een bericht aan een vriend gestuurd, waarin hij schreef dat hij naar zijn huis was gevolgd (‘mannen achtervolgen me naar mijn oso, pfff’). Hij vermoedde dat de dreiging te maken had met een openstaande schuld van rond de tweeduizend euro. In mei dit jaar zijn drie aangehouden criminelen, die gezocht werden door de Nederlandse justitie, Suriname uitgezet. Het zou onder meer gaan om Mao R., een vertrouweling van Taghi, en zijn broer Mario R. (bron: AD.nl)

More
articles