November 10, 2019


Drempels Julianaweg verwijderd in verband met Srefidensi-viering


November 10, 2019

De 44e Srefidensi-viering wordt dit jaar gehouden te Moengo in het district Marowijne. De voorbereidingen naar deze dag toe zijn reeds in volle gang. Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C), heeft de twee drempels op de Julianaweg te Moengo in verband met het defilé dat gehouden zal worden in Marowijne, verwijderd. De mededeling werd op de Facebookpa-gina van BIC Marowijne geplaatst. Echter deze handeling van het ministerie is niet bij een ieder in goede aarde gevallen. Zo vroegen velen zich af waarom de drempels verwijderd worden en als dit wel echt nodig was. Weer anderen wilden weten of de drempels, die met moeite geplaatst waren, teruggeplaatst zullen worden. Neville Pengel, voorlichter van het ministerie van OWT&C, zegt in gesprek met De West, dat de drempels voor een vlot verloop van de parade zijn verwijderd en dat die na 25 november, teruggeplaatst zullen worden. Op de vraag als de kosten voor het verwijderen en terugplaatsen van de drempels niet te hoog zijn, zegt Pengel dat de kosten zijn meegenomen in het budget van de planning van de activiteit. Vanaf 2010 hanteert de regering Bouterse een roulatiesysteem voor de Srefidensi-viering. Elk jaar komt een ander district aan de beurt voor de centrale viering. Vorig jaar was Saramacca aan de beurt. Op 25 november 1975 werd Suriname een onafhankelijke republiek na meer dan 300 jaar kolonisatie door Nederland. Geheel Marowijne maakt zich dit jaar op voor dit heuglijk feest met parade en defilé. In verband met het defilé dat gehouden zal worden in Marowijne, is er een Srefidensi pangi verkrijgbaar bij Jeruzalem Bazaar aan de Saramaccastraat te Paramaribo. door Priscilla Kia

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249