Drie politieke organisaties sluiten zich aan bij BEP

Drie politieke organisaties hebben zich aangesloten bij de politieke partij Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP). De samenwerking is afgelopen vrijdag in het BEP-centrum aangegaan met de politieke organisatie Democratische Unie Suriname (DUS) en de politieke bewegingen Broederschap in de Politiek 2011 (BP 2011) en Un Fa Saamaka O Stem 2020. De partijen hebben een overeenkomst getekend waarin is opgenomen dat zij zich volledig incorporeren in de BEP en dus onder één paraplu zullen deelnemen aan de verkiezingen. BEP-voorzitter Ronny Asabina zegt dat de partijen elkaar hebben gevonden en samen gaan voor de overwinning in 2020. De samenwerkingsovereenkomst is ondertekend door Asabina, Siska Zandzeld van BP 2011, Romeo Dieko van DUS en Robby Sampi van Un Fa Saamaka O Stem 2020.
De BEP heeft vanaf het begin gesteld, dat zij gaat voor eerlijke verkiezingen. Dit werd opnieuw benadrukt bij de ondertekening. De organisaties zijn niet nieuw voor de BEP. Het zijn personen die de partij de rug hadden toegekeerd uit ontevredenheid. Het nieuw bestuur heeft deze personen meerdere malen opgeroepen, terug naar huis te komen. Volgens Asabina zijn DUS en BP 2011 gewoon weer thuis. Asabina gaf verder aan dat deze personen de visie van BEP van gelijkheid en kansen creëren onderstrepen en dat zij samen het werk willen voortzetten.
Zij zullen daarom ook in BEP-tenue onder alle omstandigheden de partij ondersteunen.
De samenwerking is volgens Asabina een die gaat voor mede regeringsverantwoordelijkheid met een grote draagvlak, waardoor de beleidsformulering op een betere manier beïnvloed kan worden. Sampi, Zandveld en Dieko hebben bewust gekozen voor de BEP en zijn hoopvol gestemd over de samenwerking. BEP gaat voor een maximale winst van vier zetels. Echter is Asabina zich bewust dat het volk bepaalt. De BEP richt zich bij de verkiezingspropaganda niet op personen, maar op de issues die er spelen in het land. Hij hoopt daarom dat politieke partijen in plaats van vuil te smijten komen tot discussies over hoe zij denken het land te zullen ontwikkelen. De partij zal in Paramaribo, Wanica en het binnenland deelnemen aan de verkiezingen.

-door Priscilla Kia-

More
articles