Pompgemaal Wageningen defect

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), heeft een oriëntatiebezoek gebracht aan het pompgemaal te Wageningen. Het bijna 60 jaar oude pompgemaal, is stilgelegd nadat bleek dat de hoofdschakelaar defect is. Deze wordt nu door technici gerepareerd en de minister wilde zich persoonlijk vergewissen van deze werkzaamheden. Ter plekke heeft minister Parmessar zich breedvoerig laten informeren over het probleem en de vorderingen van de reparatie.

Met medewerking van de Energiebedrijven Suriname, is de afgelopen dagen de fout opgespoord en is men gestart met het vervangen van de doorgebrande kabels van de hoofdschakelaar. De technici hebben de toezegging gedaan dat de twee pompen in het gemaal zo snel als mogelijk weer operationeel zullen zijn. Bij het bezoek van de minister waren ook aanwezig Harinandan Oemraw en andere bestuursleden van de Surinaamse Padieboeren Associatie (SPBA), die breedvoerig werden geïnformeerd over de situatie. De minister heeft ook de problemen en standpunten van de organisatie aangehoord. Oemraw heeft begrip voor de situatie, maar hij hoopt wel dat vooral in de Middenstandspolder boeren op korte termijn over voldoende irrigatiewater kunnen beschikken.

Minister Parmessar stelde voor om de officiële inzaaiperiode die van 1 november tot 31 december loopt, met twee weken te verlengen voor het gebied van de Middenstandspolder en Wageningen. De bewindsman verzocht de organisatie om de leden op het hart te drukken, vooral in deze droge periode geen water te verspillen. De minister gaf tot slot aan, continu in contact te blijven met de boerenorganisaties om waar nodig direct te kunnen inspringen bij eventuele problemen.

More
articles