November 10, 2019


ROEKELOOS EN AAN BARRELS


November 10, 2019

Het Korps Politie Suriname, KPS, heeft onlangs tientallen nieuwe Koreaanse pick-ups van het merk Ssangyong Musso, in ontvangst mogen nemen. Na een heel lange periode ernstig verlegen te zijn geweest om goed vervoer, zou men gevoeglijk mogen aannemen dat de leden van dit korps, zuinig zouden omspringen met de nieuwe wagens. Maar nu reeds is bewezen, dat zulks niet het geval is. Er wordt zeer roekeloos omgesprongen met voertuigen die naar onze mening, niet geschikt zijn voor ons politiewerk. Een aantal voertuigen is al ernstig beschadigd door het voormelde roekeloze gedrag. Bij de keus voor dit merk en type wagen, is men bij de regering en in het bijzonder justitie, in de fout gegaan door een voertuig met een 6 cilinder benzinemotor aan te schaffen. Bovendien rijden onze verwende politieagenten vrijwel voortdurend met de airco aan, in de stad rond en daarbuiten. Waarom de korpsleiding niet ingrijpt en de leden van het zogeheten Regio Bijstand Team, RBT, erop wijst dat ze niet als dwazen door het verkeerd dienen te racen en andere deelnemers aan het verkeer in ernstig gevaar brengen, is en blijft een groot raadsel. Het met hoge snelheid scheuren over de Wilhelminastraat en Thurkowweg met een reeds beschadigde nieuwe Musso, zorgt voor enorme irritatie bij anderen, die niet inzien waarom men zo roekeloos dient te rijden en iedereen de berm in dwingt. De korpschef weet wel van wanten wanneer het om de nodige koppensnellerij binnen de leiding van de opsporing gaat, maar schijnt nauwelijks oog te hebben voor andere zaken die goed fout gaan binnen het korps en voor grote wrevel zorgen. Velen die al jaren hun krachten aan het KPS hebben gegeven, ontkomen niet aan de indruk, dat men bij de huidige leiding op de etnocentrische tour is en dat de vele mutaties in dat kader kunnen worden geplaatst. Ook binnen het KPS heeft de politiek naar de mening van velen, haar verderfelijke intrede gedaan en schieten politieke loyalisten andere oudgedienden en capabele politieambtenaren op aanstootgevende wijze voorbij. De politieke loyalisten zijn naar verluidt, vaak niet eens in staat het werk naar behoren te doen, hetgeen tot slechte resultaten binnen dit apparaat leidt.

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249