Bodybuilder Setropawiro participeert vanaf 2020 onder andere nationaliteit

De pro bodybuilder Wendel ‘Lé Monstro’ Setropawiro, zal vanaf 2020 onder een andere nationaliteit deelnemen aan de International Federation of Bodybuilding & Fitness (IFBB) kampioenschappen. Setropawiro ontbrak bij de IFBB wereldkampioenschappen in Barcelona, Spanje, welke gehouden werden van 1 t/m 3 november. Het lukte Eddy Wilson en Soepe Koese wel, maar zij haalden de finale niet. De atleet is niet meer geweest is erg teleurgesteld. “Ik had het geld niet voor het ticket  en de hotelkosten.” Hij was erg gemotiveerd om deel te nemen maar moest overwegen met zijn begeleider, gezien de ondersteuning vanuit de Surinaamse overheid uitbleef. “Al mijn wedstrijden vanaf 2018 tot 2019, heb ik voor een groot deel uit eigen zak bekostigd. En elke keer heb ik Suriname hoog gehouden. Dan zou ik wel wensen dat ik de steun en waardering zou moeten krijgen met al mijn prestatie”, aldus de bodybuilder.  Het zou Setropawiro zijn 16e bodybuildingwedstrijd zijn in veertien maanden. Onder welke nationaliteit de atleet zal participeren, is  nog niet bekend. De prijzen van de IFBB wedstrijden in Spanje waren zeer aantrekkelijk, varieerden van USD 1.000 tot USD 10.000.

More
articles