November 4, 2019


Eerste dag kerstpottenactie levert meer dan SRD 10.000 op


November 4, 2019

De kick-off van de 95ste kerstpottenactie van het Leger des Heils Suriname, die afgelopen zaterdag plaatsvond op het KKF-beursterrein, heeft meer dan SRD 10.000 opgeleverd. De Republic Bank heeft bij de kick-off SRD 10.000 gedoneerd. Ook Jack Tours & Travel Service, Ben Olivieira en anderen, hebben geld in de pot gedaan. Majoor Vilece Thomas, hoofd van het Leger des Heils, zegt in gesprek met De West, dat hij heel tevreden is met de donaties op de eerste dag. Het Leger des Heils hoopt dit jaar SRD 350.000 op te halen voor minderbedeelden, mensen met een beperking en seniorenburgers. Het Leger des Heils streefde vorig jaar ook naar een bedrag van SRD 350.000, maar haalde toen SRD 200.000 op. Volgens Thomas is het bedrag van SRD 350.000 ideaal om zoveel mogelijk mensen te helpen. Ondanks dat de organisatie vorig jaar niet het gewenste bedrag heeft kunnen ophalen, zegt Thomas dat zij dankbaar blijven, omdat het hoe dan ook aantoont, dat mensen vertrouwen hebben in de organisatie. Het Leger des Heils werkt daarom steeds meer aan transparantie, zodat de gemeenschap ziet wat het Leger des Heils allemaal doet voor de hulpbehoevende groepen in de samenleving. De mensen aan wie de pakketten worden overhandigd, worden zoveel mogelijk beschermd. Naast geld is het ook mogelijk dat mensen levensmiddelen en kleren doneren. Die kunnen bij het hoofdkantoor van het Leger des Heils aan de Henck Arronstraat, het Leger des Heils Pontbuiten en het Leger des Heils Nickerie, afgeleverd worden. Thomas deelde gelijk mee, dat levensmiddelen en kleren gedurende het hele jaar door gedoneerd worden. Het Leger des Heils is vanaf september gestart met een programma om jonge mensen zelfvoorzienend te maken waarbij zij zichzelf en misschien ook andere kunnen onderhouden. Het gaat vooral om jongeren die de kans niet hebben gehad om hun school af te maken. Zij hebben via het Leger des Heils een kleermakers- en kunstnijverheidstraining mogen volgen. Thomas geeft aan dat de donaties meestal wat stroef lopen aan het begin, maar dat vanaf eind november de zaak iets vlotter verloopt. De inzamelingsactie duurt tot en met 20 december. -door Priscilla Kia-

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249