November 3, 2019


PRESIDENT MAAKT ZICH NIET DRUK


November 3, 2019

DOE-parlementariër Carl Breeveld, heeft van de week opnieuw in een brief aan president Bouterse gevraagd om de ontbrekende documenten met betrekking tot het onderzoek in diverse corruptiezaken, op te sturen naar de procureur-generaal, PG. Het gaat om de kwestie Naschoolse Opvang, Carifesta, SMS, NVB, Telesur, SBB en SPSB. Tijdens de opening van het nieuwe zittingsjaar van het Hof van Justitie, heeft de PG publiekelijk kenbaar gemaakt, dat het onderzoek niet afgerond kan worden, omdat er geen aanvullende informatie is gekomen vanuit de regering. Breeveld heeft gelijk, in een democratische staat hoort het dat de stukken worden opgestuurd, alleen heeft de regering er natuurlijk geen zin in om zeven maanden voor de verkiezingen, mee te werken aan de verschillende onderzoeken. De uitkomst kan  de NDP stemmen kosten en dat wil de NDP-voorzitter zeker niet. Meer nog omdat hij heeft aangegeven, dat hij zich opmaakt voor een derde termijn als president. Het is jammer om te zien dat de president lak heeft aan het volk en mensen die fraude hebben gepleegd, beschermt. De president wil op weg naar de verkiezingen, niet dat de partij zich zal moeten verantwoorden vor allerlei corruptieschandalen. Hij zelf weet ook dat het om een spannende strijd zal worden en hij focust zich op zoveel mogelijk zetels. De regering die in 2020 aan de macht komt, zal de ontbrekende informatie moeten doorspelen aan de PG, want van deze regering hoeven wij dat helemaal niet te verwachten. Integendeel moeten wij helemaal niet verrast zijn als de documenten verdwenen zijn.

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249