November 2, 2019


‘Nading heeft pas politiek leren praten’


November 2, 2019

NDP-parlementariër Aida Nading, zei gisteren tijdens een openbare vergadering in De Nationale Assemblee, dat de regering een puinhoop zal achterlaten, echter zal zij terugkomen om die zelf op te ruimen. VHP-parlementariër Mahinder Jogi, stoorde zich aan deze uitspraak. ‘’Het is onkan, maar we nemen het haar in feite niet kwalijk. Ze heeft geen ervaring en heeft pas politiek leren praten”, zei Jogi. Volgens Jogi is het duidelijk dat de NDP niets meer onder controle heeft wanneer de leden beginnen toe te geven dat zij er een puinhoop van hebben gemaakt. Echter lopen zij volgens de VHP-parlementariër met de idee dat het volk hun wederom regeermacht zal geven, zodat zij zaken recht kunnen trekken. “Met de aanname van de wetswijziging op de staatsschuld, is de puinhoop waarin wij als land in zijn gedompeld, nog groter geworden”, stelt Jogi. Nading zei lachend dat de regering een puinhoop zal achterlaten, en dit ontlokte bij Jogi de volgende kritiek: “Precies als wanneer een kind heeft geplast in zijn pamper en lachend naar de ouders toe gaat, dat is de manier waarop het is overgebracht.” Jogi zei voorts dat de leden van de NDP, niet namens zichzelf mogen praten. ‘’Echter is zij (Nading, red.) nog steeds zelf verantwoordelijk voor haar uitspraken’’, aldus Jogi. De aanname van de wijziging van de Wet op de Staatschuld met 26 stemmen, baart Jogi zorgen. “De regering heeft door middel van Abdoel een aanleiding gehad om een wetswijziging in te dienen. Ze hebben er ook voor gezorgd dat ze het hebben doorgedrukt en hebben geen rekening gehouden met de gevolgen voor ons land”, geeft de VHP-parlementariër aan. Volgens hem was vanaf het begin duidelijk, dat de regering onbeperkt wil lenen en dat zij de strafbepaling uit de wet wilden halen. “Dit wilden ze, zodat ze voor de verkiezingen flink kunnen lenen en doen alsof zaken goed gaan”, haalt Jogi aan. Hij geeft verder aan dat deze situatie zich in 1996 reeds had voorgedaan en dat ook toen de staatsschuld enorm was. “Ik ben bang dat zij straks niet in staat zullen zijn om de salarissen uit te betalen”, aldus Jogi. -door Yves Kloppenburg-

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249