Buurtbewoners gebelgd over containers voor dak- en thuislozen

In de Plutostraat in Paramaribo-noord, zijn er een aantal containers op de berm geplaatst. Volgens een van de bewoners (naam bekend bij red.), staan de containers er al langer dan een jaar en moeten ze dienen als opvang voor dak- en thuislozen of als plek waar de dak- en thuislozen overdag heen kunnen voor een resocialisatieproces. Tot nog toe maken de dak- en thuislozen er geen gebruik van. “De zwervers bevinden zich in de stad, ik weet niet waarom ze speciaal hier en nog erbij in een container, op-gevangen moesten worden. Nu staat dat ding er verlaten bij en raakt steeds overwoekerd door onkruid”, zegt de bewoner tegenover de krant.
De bewoner zegt ook dat een woonbuurt niet de juiste plek is om dergelijke containers te plaatsen. “Als je drugsverslaafden wilt helpen, breng ze naar een afgelegen plek”, zegt hij. De buurtbewoner vraagt zich af waarvoor het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) dient. “Ik neem aan dat je een hulppost plaatst in een omgeving waar veel van deze mensen zijn, echter hebben wij ze hier in de buurt niet”, stelt de buurtbewoner.
Het erge van dit alles is volgens hem het feit dat de containers nooit zijn gebruikt en steeds overwoekerd raken door onkruid. “Die dingen staan daar in wind en weer en steeds moeten wij als buren ervoor zorgen dat er geen gras omheen groeit. Het ding ligt langs een kreek, heeft men rekening gehouden met slangen.” De bewoner geeft verder aan dat door rukwinden de kap steeds op het wegdek of in de kreek belandt. “Als je dat ding niet gaat gebruiken, haal het weg of als je nog geen gedegen plan hebt, plaats het niet”, aldus de buurtbewoner.
De redactie heeft contact opgenomen met het ministerie van Openbare Werken en het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS), maar zowel het ministerie als het PCS, wist niets over de containers.

door Yves Kloppenburg

More
articles