SLM Airbus komt niet meer terug

Afgelopen zondag werd de vlucht PY993 van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) op de Mid-Atlan-tische met 24 uur vertraagd. De redactie van De West heeft vernomen, dat passagiers eerst te horen kregen dat de vlucht vier uren vertraagd zou zijn. Daarna werd meegedeeld, dat de vertraging zes uren zou duren. Uiteindelijk werd de vlucht geannuleerd. Volgens bronnen binnen de SLM, was de reden voor deze vertraging een motorisch mankement. De SLM vond het in verband met de veiligheid, niet verantwoord de vlucht te continueren, vandaar dat deze werd geannuleerd. Momenteel doen binnen de SLM geruchten de ronde, dat de Airbus niet meer terugkomt naar Suriname en dat de SLM in afwachting op de Boeing 777, de vluchten op de Mid-Atlantische route zal charteren. De redactie heeft getracht een reactie te krijgen van de afdeling Public Relations, maar die wilde geen officieel statement geven, omdat zij wacht op een bericht vanuit de directie. Naar de redactie verneemt, heeft de SLM het leasecontract hiermee eerder opgezegd, vanwege de vele problemen die de afgelopen periode zijn geconstateerd met de Airbus.
Volgens een eerder persbericht van de SLM, wordt er momenteel alles in het werk gesteld om de intrede van een Boeing 777 voor de route Paramaribo – Amsterdam voor het einde van het jaar mogelijk te maken.

More
articles