Jazz Festival 2019 fusie van Amazone muziek

Het Suriname Jazz Festival wordt dit jaar voor de zevende keer gehouden in Suriname. Dit jaar wordt het festival een fusie van muziek uit de Amazone. Niet alleen artiesten uit Suriname, maar ook artiesten uit Brazilië en Frans-Guyana, zullen tijdens het tweedaagse festival hun muziekkunsten tonen.
Voor deze editie zijn de buitenlandse artiesten Regine en Denis Lapassion uit Frans-Guyana en Hian Moreira en Ariel Moura uit Brazilië naar Suriname gehaald. Manuella Ronokarijo, marketing en pr-coördinator van het Suriname Jazz Festival, deelde op een vandaag gehouden persconferentie in Sidewalk Café ’t Vat mee, dat het festival dit jaar op vrijdag 25 en zaterdag 26 oktober wordt gehouden in het Jacana Amazon Wellness Resort, dat dit jaar de venue sponsor is.
Volgens Ronokarijo probeert de organisatie elk jaar buitenlandse invloeden te brengen naar Suriname om een fusie te creëren. Het is de bedoeling dat er verder uitgebreid wordt naar de Verenigde Staten en Nederland. Voor de Surinaamse artiesten is de fusie met buitenlandse artiesten heel positief. Met het festival wil de organisatie de Surinaamse jazz artiesten de kans geven hun muziek aan een breed publiek ten gehore te brengen, maar door de beperkte financiële middelen kunnen geen andere evenementen georganiseerd worden waarbij de jazzmuziek een podium krijgt. Dit is ook de reden waarom de organisatie dit jaar naar donaties vraagt in plaats van de verkoop van toegangskaarten. Ronokarijo gaf aan dat het evenement door de jaren heen, goede vruchten heeft afgeworpen. Zo zijn er artiesten zoals Asgar Koster en Jason Eduwaiti die hun eigen jamsessies organiseren.
Voorafgaand aan het festival werd gisteren een masterclass georganiseerd voor geïnteresseerden onder begeleiding van Regine Lapassion uit Frans-Guyana. Op vrijdag zullen de deelnemers aan de masterclass optreden, gevolgd door een jamsessie onder begeleiding van Jason Eduwaiti. De line-up is zoals de voorgaande jaren gevarieerd met Surinaamse artiesten waaronder Dominique Ravenberg, Dave Macdonald en Regillio Maturin. De buitenlandse artiesten zijn de hoofdacts van het festival. De toegang tot het festival is op vrijdag geheel gratis en op zaterdag zijn bezoekers met een donatie vanaf SRD 100 binnen.

door Priscilla Kia

More
articles