October 20, 2019


NEO-NAZI OF DOODGEWONE ONBENUL


October 20, 2019

Nee toch, dachten wij van Keerpunt, toen we de afgelopen week achter een lijnbus bij de verkeerslichten op de hoek van de Keizer- en Klipstenenstraat stopten. Het is geen vreemd fenomeen dat bushouders de gekste stickers en andersoortige vermeldingen op hun voertuig aanbrengen, maar enkele stickers vielen ons gelijk op en zorgden voor grote ontsteltenis. Op de bus waren behalve de vlag van het huidige Duitsland, ook de hakenkruizen uit de nazi-periode van 1933- tot 1945 onder leiding van Adolf Hitler, aangebracht. We zijn in Suriname en nemen niet gevoeglijk aan, dat er nu in dit land een bloeiende neo-nazibeweging wortel heeft geschoten en dat deze buseigenaar daar een prominent lid van is. Naar wij vermoeden, heeft deze onbenul totaal geen kennis van de wereldgeschiedenis uit de jaren dertig en veertig van de vorige eeuw in Europa en de vreselijke oorlog, die vrijwel het gehele continent heeft verscheurd en aan vele miljoenen mensen het leven heeft gekost. Heeft deze stickerplakker wel enige notie van wat er is gebeurd tijdens de zogeheten Holocaust in de vernietigingskampen Auschwitz, Tre-blinka, Sobibor en nog andere met voornamelijk de Joden in West- en Oost-Europa. Weet deze onbenul niet hoeveel miljoenen Joden erin de gaskamers zijn omgebracht door nazi-beulen en wel onder dezelfde banier met het hakenkruis, dat hij op zijn lijnbus heeft aangebracht en parmantig mee rondrijdt? Beseft deze onbenul niet, dat je mensen die familieleden hebben verloren onder de nazi-terreur en onder de opperste leiding van de psychopaat en misdadiger Adolf Hitler, na vele decennia nog diep treft door dit symbool zo nadrukkelijk te tonen? In Nederland ben je zelfs strafbaar als je maar durft om het hakenkruis publiekelijk te tonen. Het wordt dan ook de hoogste tijd dat men vanwege justitie, deze onbenul sommeert de stickers met het onverbloemde nazi- hakenkruis, direct te verwijderen.

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249