Leerlingen OS Tourtonne 3 leren voordeel bruinbrood

Op het terrein van O.S. Tourtonne 3, vond vanmorgen de kick-off plaats van de ‘Beter met Bruin’ campagne. De leerlingen kregen informatie over brood, er werden spannende verhalen verteld en voor de lagere klassen was er een poppentheater.
In 2018 is Fernandes Bakkerij gestart met de ‘Beter met Bruin’ campagne, die tot doel heeft de samenleving bewust te maken van de gezondheidsvoordelen van bruinbrood. Een van de componenten van deze landelijke campagne is de scholentour die dit jaar voor de tweede keer is georganiseerd. Diverse scholen worden bezocht waarbij de kinderen spelenderwijs leerden over de gezondheidsvoordelen van bruinbrood.
Het programma werd opgesplitst in de twee delen. Het poppentheater werd gehouden voor de kleuterklassen en de eerste tot en met de derde klas. Verder werd het spannende verhaal verteld van Bruinkapje, die samen met zijn beste vriendjes, Vezeltje en Vitamientje, de strijd tegen de ziektemonstertjes aangaat. Voor de hogere klassen werd een interactieve presentatie gehouden met veel aanschouwelijk materiaal.
Na afloop van de presentatierondes kregen de kinderen een lekker vers tarwebroodje. De leerlingen kregen ook bruin brood mee naar huis en een presentje. Fernandes Bakkerij zal voor dit jaar nog vier scholen bezoeken. Fernandes streeft ernaar om ruim 2250 kinderen te bereiken.

More
articles