Betere zichtbaarheid politie met opening nieuwe unit

Voor het gebouw van de Volks Crediet Bank (VCB), vond hedenochtend de symbolische opening plaats van een nieuwe unit van het Korps Politie Suriname (KPS). Volgens de minister van Justitie en Politie, Stuart Getrouw, wordt met de opening van deze unit, de zichtbaarheid van de politie in de binnenstad verhoogd.
Getrouw gaf aan heel blij te zijn met de nieuwe unit, omdat de criminaliteit een stijgende lijn dreigt te vertonen in het hartje van de stad. ‘’Ook het probleem van de hangjongeren zal hiermee aangepakt worden’’, aldus de minister. Volgen de bewindsman is het niet de bedoeling dat het blijft bij deze unit. “Er zullen er nog meer worden geopend, zodat het probleem van criminaliteit vooral in de binnenstad tot het verleden kan behoren’’, zei de minister.
De korpschef van het KPS, Roberto Prado, gaf aan dat de unit optimaal bemenst zal worden en dat er regelmatig vanuit dat punt gepatrouilleerd zal worden door de politie. Ook Prade hoopt dat met de ingebruikname van deze unit, de criminaliteit in de binnenstad aangepakt zal worden.

More
articles