October 11, 2019


Politie en leger treden hard op tegen porknokkers


October 11, 2019

Een team bestaande uit leden van het Korps Politie Suriname (KPS) en het Nationaal Leger (NL), heeft afgelopen woensdag hard opgetreden tegen de veertig illegale goudzoekers die zich bevonden in de zuidelijke concessie van Rosebel Gold Mines (RGM). Dit bevestigt de regiocommandant Mid-den-Suriname, Ulrich Tjin Liep Shie, tegenover de krant. Een groep illegale goudzoekers (porknokkers) drong op 30 september wederom een concessiegebied van Rosebel binnen. Uit veiligheidsoverwegingen heeft Rosebel de werkzaamheden in de mijn stopgezet en alle personeel en materieel teruggetrokken. Volgens de regiocommandant zijn de porknokkers uit het concessiegebied verdreven. Verder werd een porknokker gearresteerd en in verzekering gesteld, omdat deze zich zou hebben verzet. Tjin Liep Shie geeft aan dat het team voorlopig in het gebied zal blijven om de rust te kunnen garanderen. Met de minister van Natuurlijke Hulpbronnen, Sergio Akiemboto, waren er afspraken ge-maakt dat de groep waartoe deze veertig porknokkers behoren (Ukem-man), een organisatie zou opzetten en zich zou aansluiten bij de groep van Makamboa. De groep weigert dit en is buiten de afspraken om, de concessie van Rosebel binnengedrongen.

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249