October 11, 2019


Lelydorp in de greep van criminaliteit


October 11, 2019

Het ressort Lelydorp in het district Wanica, is volgens een aantal bewoners, in de greep van de criminaliteit. Mensen uit het ressort deden hun beklag bij de redactie. Buurtbewoners verenigd in een WhatsApp groep, houden elkaar op de hoogte van wat er gebeurt in de wijk. Een buurtbewoner (naam bekend bij de redactie) geeft aan, dat op klaarlichte dag er wordt ingebroken in de huizen, honden worden vergiftigd en er worden onbekende personen in voertuigen met donkere ruiten waargenomen. Ook zou de verkoop van drugs een normale zaak zijn in het ressort. Langs de openbare markt, warungs, bus- en taxistandplaats en voor diverse winkels, zouden drugs verkocht worden. Jongemannen in schooluniform zouden voor de winkels staan en drugs aanbieden aan schoolkinderen. De buurtbewoner stelt dat uit navraag is gebleken, dat de politiepost te Lelydorp onderbemand is en dat de agenten niet goed uitgerust zijn en lange uren moeten maken. “Wij vinden het vervelend om zo te leven. Vooral degenen die aan het werk zijn overdag en in de avond. Al hebben we diefijzer en camerabeveiliging, toch wordt er ingebroken. Meisjes worden lastig gevallen door deze figuren. Wij zijn bang voor ontvoering en verkrachting van onze kinderen”, aldus de bezorgde bewoner. Via de WhatsApp groep worden bewoners gevraagd alert te zijn. Een groep criminelen zou getracht hebben een overval te plegen op Naskip te Lelydorp.

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249