October 11, 2019


Meer vrouwen ontvangen certificaat Caterpillar Project


October 11, 2019

In het historische pand van Huize Liesdek aan de Zwartenhovenbrugstraat, vond afgelopen woensdag de certificaatuitreiking plaats voor de Technicians for the Caribbean. De avond werd georganiseerd door de Tech Force Group en had ook als doel het bedrijfsleven informatie te verschaffen over de opgedane kennis in de afgelopen weken en plannen voor de toekomst. Opvallend tijdens deze tweede uitreiking was het aantal dames dat deelgenomen heeft aan dit project. Surmac N.V. heeft in de afgelopen zes weken gratis trainingen verschaft aan negen jongeren die zich online registreerden voor het Caterpillar Project. Deze training hield in dat eraan praktische en theoretische kennisoverdracht werd gedaan voor het besturen van de welbekende ‘CAT’ machine en had tot doel jongeren leren hoe zij dit materieel moeten besturen. Volgens de initiatiefnemer van het project, Esther Lesdek, had ze als klein meisje altijd gedroomd om in de mijnbouwsector te stappen. “Ik wilde altijd een van deze grote machines besturen, maar als meisje was het niet de geschikte baan”, zegt zij. Daarom vindt ze het belangrijk dat niet alleen jongens, maar ook dames, de kans krijgen deze training te volgen. Na het officiële gedeelte hielden enkele deelnemers een toespraak, waarbij zij ingingen op het belang van veiligheid op de werkvloer.

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249