Stijgende overlastcriminaliteit in woonbuurten

Overlastcriminaliteit in vooral woonbuurten geniet zeker de aandacht van het Openbaar Ministerie (OM). Dit deelde procureur-generaal Roy Baidjnath Panday mee tijdens de opening van het nieuwe zittingsjaar van het Hof van Justitie. Hij zei dat samen met het Korps Politie Suriname (KPS) via de hernieuwde inzet van de buurtmanagers de terugdringing van deze vorm van criminaliteit, zal plaatsvinden. “Maar met buurtmanagers alleen komen wij er niet”, aldus de PG. Er moet volgens hem plaats ingenomen worden door de districtscommissaris en het districtsbestuur om in de verzorgingsgebieden geregeld poolshoogte te nemen om beginnende haarden van criminaliteit zichtbaar te maken en die te melden aan de regiopolitie en hun structuren, zodat er effectief kan worden opgetreden.
Baidjnath Panday voegde eraan toe dat ook de dc’s het beleid om langs de openbare weg allerlei kraampjes op te zetten, bij dienen te stellen om verkeerschaos tot het verleden te doen behoren.
“Ook zullen de lawaaierige feestbussen die in de avond en nachtelijke uren door de woonwijken touren, moeten worden aangepakt”, aldus de PG.

More
articles