October 8, 2019


OM eist aanhouding zoon ex-minister


October 8, 2019

Tegen de zoon van ex-minister Samsoedien, Riaaz Kariem, is afgelopen maandag tijdens de rechtszitting weder aanhouding geëist door het Openbaar Ministerie (OM). Volgens officier van justitie Shanta Mahadew, zijn er genoeg feiten en omstandigheden die kunnen maken dat Kariem kan worden aangemerkt als verdachte. Verder ging zij breedvoerig in op de resultaten van het DNA-onderzoek en waarom het OM ontvankelijk kan worden verklaard. Eerder dit jaar werd de verdachte in voorlopige vrijheid gesteld, omdat hij mogelijk niet de dader zou zijn in de zaak waarin een tienjarig meisje seksueel misbruikt zou zijn. DNA-onderzoek heeft uitgewezen dat er geen overeenkomst is tussen het sperma van de dader en de sporen die zijn aangetroffen op de kleding van het slachtoffer. Echter gaat het volgens de officier in dezen niet om het sperma dat is aangetroffen, maar een ander soort stof. Dit stelt ze aan de hand van het verkregen resultaat van het onderzoek door het DNA Forensisch Laboratorium. Verder was Mahadew het er niet mee eens dat de advocaten van de verdachte, Murwin Dubois en Irene Lalji, aangaven dat het OM niet ontvankelijk zou zijn. Volgens de verdediging is de aangifte niet door de juiste persoon gedaan, aangezien de vader van het slachtoffer niet de wettelijke gezagvoerder van het kind is, maar de moeder. Mahadew vindt deze onderbouwing van de verdediging niet valide, omdat de aangifte is ondersteund door de moeder van het slachtoffer. “De moeder van het kind heeft duidelijk aangegeven dat zij vervolging wenst”, stelt Mahadew. De verdere behandeling van deze zaak is verschoven naar 4 november.

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249