October 7, 2019


Trustbank Amanah lanceert digital banking


October 7, 2019

Trustbank Amanah viert op 31 oktober haar 30-jarig bestaan. In dit kader heeft de bank vandaag haar digital banking gelanceerd in Courtyard by Marriott. Het gaat om internet- en mobiel bankieren. Het nieuwe product biedt de houders van een girorekening bij Trustbank Amanah, de mogelijkheid om op elk moment, locatie toegang te hebben tot al hun rekeningen en financieringen vanuit hun persoonlijke computer, laptop, tablet en smartphone. “Het is handig, veilig en snel”, benadrukte Maureen Badjoeri, CEO van de bank tijdens de persconferentie. ‘’Het gaat om real time transacties via Straight Through Processing, dit houdt in dat alle transacties onmiddellijk worden verricht’’, zei Badjoeri. Er werd een demo gegeven over hoe internet- en mobiel bankieren werkt. Badjoeri gaf aan dat met de introductie van digital banking, de bank een stap zet richting Global Financial Services. De Trustbank richt haar pijlen volgens Badjoeri, nu op Fintech en heeft na een intensieve voorbereiding, kunnen bewerkstelligen dat haar cliënten overal en altijd, veilig hun bankzaken kunnen doen. Badjoeri zei dat het feit dat het de bank een jaar heeft gekost om digital banking te introduceren, aangeeft hoe veilig het product. De bank werkt nu aan buitenlandse overmakingen. Hiervoor is eveneens een jaar uitgetrokken. Badjoeri zei dat mee moet worden genomen, dat derden (buitenlandse banken) er ook bij zijn betrokken. Trustbank Amanah laat dertig jaar niet onopgemerkt voorbij gaan. In verband met dit heuglijk feit, biedt de bank speciale producten waaronder financieringen en voor de jeugd een G en Z account aan, wat inhoudt dat jongeren zelf een girorekening kunnen openen, zij krijgen ook een eigen pinpas. Verder heeft de bank ook een loyalty programma. Hier worden er partnerschappen gesloten met bedrijven, waarbij cliënten van de bank in aanmerking komen voor kortingen. Voor nu is er al een samenwerking met Building Depot. Trustbank klanten krijgen 5- 10 procent korting op het gehele assortiment. Rick Soedamah, COO van de bank, gaf aan dat er meer partnerschappen afgesloten zullen worden ten voordele van hun cliënten. De bank is in 1989 gestart als een secundaire bank met de naam Finatrust. Eind 2015 heeft de bank besloten over te stappen naar islamitisch bankieren, vandaar de naamswijziging in Trustbank Amanah. Op 7 december 2017 is dit nieuwe business model gelanceerd. Trustbank Amanah de enige islamitische bank in het Caribisch gebied en in Latijns-Amerika. Badjoeri zei dat de bank momenteel in haar derde fase is, namelijk innovatie. De fase van conversie en transformatie zijn afgerond. Een groot verschil tussen een secundaire en een primaire bank is, dat een secundair bank geen girorekening kan aanbieden aan haar klanten. De trustbank is inmiddels een primaire bank en heeft vorig jaar de girorekening geïntroduceerd. “Deze is in vergelijking met de andere banken kosteloos”, aldus Badjoeri. Voor digital banking moeten cliënten wel betalen. Trustbank Amanah is toegankelijk voor een ieder die behoefte heeft aan bankieren, ongeacht geloofsovertuiging. door Johannes Damodar Patak

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249