Puerto Rico verslaat Suriname met 6-1 in CONCACAF damesvoetbal

Puerto Rico overweldigde Suriname in zijn eerste weds-trijd van groep C op de Confederatie van Noord-Amerika, Midden-Amerika en het Caribisch gebied (CONCACAF) Olympisch kwalificatiekampioenschap voor dames. Puerto Rico versloeg zijn tegenstanders met 6-1 voor een thuispubliek in het Juan Ramón Loubriel Sta-dion in Bayamón. Het was het tweede verlies van Suriname van het toernooi, dat eerder met 10-0 verslagen werd door Haïti. Puerto Rico en Haïti zitten nu bovenop groep C met elk 3 punten. Nu Dominica en Grenada zich terugtrekken uit de competitie, is er alleen nog de wedstrijd tussen de twee bovenste teams om te spelen om de groeps-winnaar te be-palen. Deze vindt vandaag, maandag 7 september, plaats. De groep was eerder deze week verplaatst vanwege zorgen over de veiligheid van spelers. Haïti zou optreden als gastheer, maar gewelddadige protesten tus-sen politie en anti-gouvernementele demonstranten, leidden ertoe dat CONCACAF be-sloot om de wedstrijden te verplaatsen. Elke groepswinnaar gaat door naar het CONCACAF’s Olympisch kwalificatiekampioenschap voor dames. De data en locatie voor de finale moeten nog bevestigd worden. Canada, Mexico en de Verenigde Staten, hebben zich al geplaatst voor de finale.

More
articles